Πέμπτη, Μαρτίου 23, 2017

Ολα όσα έχει κάνει η Ιβάνκα Τραμπ στον Λ. Οίκο -Αν και λέει πως δεν κατέχει επίσημη θέση [εικόνες]




ΙΒΑΝΚΑ Η ΤΡΟΜΕΡΗ

Η Ιβάνκα Τραμπ έχει θέση στον Λευκό Οίκο με δικό της γραφείο στην Δυτική Πτέρυγα και πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες, αν και η ίδια υποστηρίζει πως δεν κατέχει ....επίσημη θέση.

Σύμφωνα με το Politico, το γραφείο της βρίσκεται δίπλα στην ανώτερη σύμβουλο Ντίνα Πάουελ, που σημαίνει πως είναι μια «ανάσα» μακριά από τον πατέρα της και το Οβάλ Γραφείο.

Αν και η ίδια αρνείται πως έχει και κάποιον επίσημο ρόλο, καθώς ούτε έχει ορκιστεί, αλλά ούτε λαμβάνει μισθό, όλα δείχνουν πως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Το Politico παραθέτει οκτώ κινήσεις που έκανε η Ιβάνκα Τραμπ στον Λευκό Οίκο από τότε που είπε για πρώτη φορά πως δεν εργάζεται επίσημα εκεί.

Παρευρέθηκε στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ιαπωνίας

Μόλις μία εβδομάδα μετά τις εκλογές έδωσε το παρών σε συνάντηση μεταξύ του πατέρα της και του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε στον Πύργο Τραμπ. Λεπτομέρειες της συνάντησης δεν έχουν γίνει γνωστές. Οι New York Times ανέφεραν πως η εταιρεία της Ιβάνκα ήταν έτοιμη να κλείσει μια συμφωνία με την ιαπωνική εταιρεία ένδυσης Sanei, της οποίας η μητρική εταιρεία ανήκει στην ιαπωνική κυβέρνηση. Η συμφωνία, ωστόσο, δεν ολοκληρώθηκε.

Συζήτησε στην στρογγυλή τραπέζη με τον Τζάντι Τριντό

Η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Καναδό πρωθυπουργό τον Φεβρουάριο συμπεριλάμβανε και συζήτηση στην στρογγυλή τραπέζη, η οποία διοργανώθηκε από την Ιβάνκα Τραμπ. Η συνάντηση, στην οποία η Ιβάνκα φάνηκε να δείχνει εντυπωσιασμένη από τον Καναδό πρωθυπουργό, είχε ως θέμα την γυναικεία επιχειρηματικότητα.



Οταν συνόδευσε τον πατέρα της σε εργοστάσιο της Boeing

Η Ιβάνκα και ο σύζυγός της συνόδευσαν τον Ντόναλντ Τραμπ σε επίσκεψη σε εργοστάσιο της Boeing στη Νότια Καρολίνα, όπου και είχε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και εργαζομένους. Αυτή ήταν και η πρώτη επίσημη προεδρική επίσκεψη έξω από την Ουάσινγκτον.

Οι πιέσεις στο Κογκρέσο

Η Ιβάνκα μακριά από τα φώτα είχε συναντήσεις με νομοθέτες και από τις δύο πλευρές στους διαδρόμους του Κονγκρέσου, προσπαθώντας να επιτύχει μια νέα πολιτική φροντίδας για τα παιδιά σε διάταξη των Ρεπουμπλικανών.

Παρών και στο αμερικαν-ισπανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Η συνάντηση περιελάμβανε μια «ουσιαστική συζήτηση για τις μικρές επιχειρήσεις και την πρόσβαση σε κεφάλαια».


Κάθισε δίπλα στην Ανγκελα Μέρκελ

Η επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ στον Λευκό Οίκο ήταν τουλάχιστον αμήχανη, το λιγότερο, με τα «αστεία» του Τραμπ και την άρνηση χειραψίας για φωτογραφία.

Η κατάσταση, όμως, έδειξε να κυλά ομαλότερα, όταν η Μέρκελ βρέθηκε σε συνάντηση με θέμα την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού, έχοντας δίπλα της την Ιβάνκα Τραμπ. Οι δύο κυρίες έδειξαν να τα πηγαίνουν πολύ καλά συζητώντας και γελώντας ορισμένες φορές.



Οταν παρέδωσε το εμπορικό σήμα της εταιρείας της

Προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων, η Ιβάνκα παρέδωσε τον έλεγχο της εταιρείας μόδας στην υπάλληλο Αμπιγκειλ Κλεμ, ενώ τα περιουσιακά της στοιχεία τα διαχειρίζεται η κουνιάδα της, Νικόλ Μέιγιερ.

Αυτή την εβδομάδα η Modern Appealing Clothing κατέθεσε αγωγή εναντίον της εταιρείας της Ιβάνκα, υποστηρίζοντας πως είχε αθέμιτο πλεονέκτημα και «αξιοποιούσε την δύναμη και το κύρος του Λευκού Οίκου».

Από τον Ιανουάριο, οι πωλήσεις των ειδών ένδυσης και κοσμημάτων της Ιβάνκα αυξήθηκα 332% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Και έπειτα ήρθε η ώρα του νέου γραφείου

Εκτός από τον νέο χώρο εργασίας, στον δεύτερο όροφο της Δυτικής Πτέρυγας, στην Ιβάνκα θα χορηγηθεί άδεια ασφαλείας και θα έχει κυβερνητικές συνομιλίες. Ενώ ακόμα δεν έχει επίσημο ρόλο, η κίνηση αυτή στέλνει ισχυρό μήνυμα των σχεδίων της Ιβάνκα για σταθεροποίηση του ρόλου της στον Λευκό Οίκο.

Πολλοί έχουν επισημάνει πως η διφορούμενη φύση του ρόλου της Ιβάνκα στην πραγματικότητα δεν υπόκειται σε τυχόν ηθικούς κανόνες. Αποτελεί μια εκπληκτική κίνηση που την τοποθετεί σε θέση ισχύος, ενώ αντιμετωπίζει λιγότερες επικρίσεις. Αυτό το παιχνίδι μακράς εξουσίας, με τα δικά της λόγια -δεν έχει προηγούμενο.



Πηγή: Politico

Φωτογραφίες: AP



Πηγή: Ολα όσα έχει κάνει η Ιβάνκα Τραμπ στον Λ. Οίκο -Αν και λέει πως δεν κατέχει επίσημη θέση [εικόνες] | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/326670/ola-osa-ehei-kanei-i-ivanka-tramp-ston-l-oiko-kai-leei-pos-den-katehei-episimi-thesi#ixzz4c5rX6OBM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου