Πέμπτη, Μαρτίου 23, 2017

Αν είχε κλείσει η αξιολόγηση…




Πέραν της κινητοποίησης των ΣΥΡΙΖΑίων βουλευτών –που ήταν αυθόρμητη, όπως...
πληροφορείται ο Neo- κατά του ολλανδού Γερούν Ντάισελμπλουμ για τις απαράδεκτες και ρατσιστικές δηλώσεις του κατά του ευρωπαϊκού Νότου, η κυβέρνηση επισήμως κράτησε… χαμηλούς τόνους.
Μάλιστα, με δεδομένο ότι πρόκειται για αριστερή κυβέρνηση, αυτό μάλλον φάνηκε ως «παραφωνία» σε σχέση με το επίσημο αίτημα της πορτογαλικής κυβέρνησης να παραιτηθεί ο Ντάισελμπλουμ από την προεδρία του Eurogroup, αλλά και από την εξίσου σκληρή αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι.
Ο Neo, λοιπόν, πληροφορείται ότι… αν οι περιστάσεις ήταν διαφορετικές, ο πρώτος που θα ζητούσε την παραίτηση του επικεφαλής του Eurogroup θα ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο, με δεδομένο ότι ο Ντάισελμπλουμ παίζει πολλές φορές «εξισορροπητικό» ρόλο στις διαπραγματεύσεις, αλλά και ότι οι συζητήσεις για την δεύτερη αξιολόγηση παραμένουν σε εκκρεμότητα, κρίθηκε ότι θα ήταν εξαιρετικά παρακινδυνευμένο για την Αθήνα να ζητήσει επισήμως την παραίτηση ενός κοινοτικού αξιωματούχου που έχει αποδείξει ότι στηρίζει τον συμβιβασμό στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση. Αν, όμως, είχε κλείσει η αξιολόγηση, τα πράγματα θα ήταν αλλιώς…

matrix24.gr



Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου