Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017

«Σοκαρισμένη και συντετριμμένη»..



η γυναίκα του μακελάρη του Λονδίνου...


«Συντετριμμένη και σοκαρισμένη» απ’ τις ωμότητες που...
διέπραξε ο άντρας της δηλώνει η γυναίκα του μακελάρη του Ουέστμινστερ, Καλίντ Μασούντ.

Σε δήλωσή της που διένειμε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, η Ρόχεϊ Χαϊντάρα αναφέρει:

«Είμαι συντετριμμένη και σοκαρισμένη μ’ αυτά που έκανε ο Καλίντ. Καταδικάζω απόλυτα τις ενέργειές του. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων που πέθαναν και εύχομαι ταχεία ανάρρωση σ’ όλους τους τραυματίες.

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της οικογένειάς μας, ειδικά των παιδιών, αυτές τις δύσκολες ώρες.»


H Ρόχεϊ ΧαΪντάρα κι ο Καλίντ Μασούντ

Η αστυνομία αποκάλυψε χθες ότι ο Μασούντ ενδιαφερόταν για τον μουσουλμανικό «ιερό πόλεμο» κι ότι οι μέθοδοι του απηχούν τη ρητορική των ηγετών του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.

Δεν προέκυψαν όμως στοιχεία ότι είχε συζητήσει με τρίτα άτομα ότι σχεδίαζε επίθεση. Οι αρχές ερευνούν τις επικοινωνίες του δράστη στις 22 Μαρτίου, όταν θέρισε με το γκρι Huyndai πεζούς στη Γέφυρα του Ουέστμινστερ και στη συνέχεια μαχαίρωσε θανάσιμα έναν αστυνομικό έξω απ’ το Κοινοβούλιο, σκοτώνοντας συνολικά τέσσερα άτομα. Το κινητό του συνδέθηκε με την κωδικοποιημένη εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων WhatsApp λίγο πριν την επίθεση.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λονδίνου, Νηλ Μπάσου, απηύθυνε έκκληση σε όσους ήλθαν σε επαφή με τον Μασούν να αναφέρουν στις αρχές το περιεχόμενο της συνομιλίας τους. «Αν μιλήσατε μαζί του στις 22 Μαρτίου, σας παρακαλούμε ελάτε να μας το πείτε. Οι πληροφορίες που έχετε μπορεί να αποδειχθούν σημαντικές για την αξιολόγηση της νοητικής και ψυχικής του κατάστασης.»

Η Ρόχεϊ Χαϊντάρα πιστεύεται ότι ζούσε με τον Μασούντ απ’ το 2010. Οι δηλώσεις της έρχονται μετά τα πρώτα σχόλια της μητέρας του, Τζάνετ Ατζάο, που έσπασε χθες τη σιωπή της δηλώνοντας «σοκαρισμένη, συντετριμμένη και άφωνη» απ’ τις ενέργειες του γιου της.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο η αστυνομία διέθεσε ένοπλη φρουρά για την 69χρονη γυναίκα στο σπίτι της σ’ ένα χωριό της δυτικής Ουαλίας, όπου κατασκευάζει μαξιλαράκια και τσάντες.

«Από τη στιγμή που ανακάλυψα ότι ο γιος μου ήταν υπέθυνος, έχυσα πολλά δάκρυα για τους ανθρώπους που χάθηκαν σ’ αυτό το τρομακτικό περιστατικό», είπε. «Θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, ότι καταδικάζω απερίφραστα τις ενέργειές του και δεν υποστηρίζω τις απόψεις του που τον οδήγησαν να διαπράξει αυτή την ωμότητα.»...

iefimerida.gr





Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου