Σάββατο, Μαρτίου 25, 2017

Απέρριψαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες το αίτημα Τσίπρα για τα εργασιακά -Εμεινε εκτός Διακήρυξης της Ρώμης




ΠΡΟΣΘΕΣΑΝ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Δεν περιλαμβάνει τελικά την αναφορά για το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα εργασιακά, το τελικό προσχέδιο της Διακήρυξης της Ρώμης, την οποία επιθυμούσε η ελληνική κυβέρνηση....

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες απέρριψαν την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναζητούσε στήριξη σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να μπει τέλος στο αδιέξοδο με το ΔΝΤ, λόγω των απαιτήσεων του Ταμείου για τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά.

Ειδικότερα, σχετικά με την Κοινωνική Ευρώπη (το κομμάτι της Διακήρυξης στο οποίο έδωσε και τη μεγαλύτερη έμφαση η Ελλάδα, ζητώντας να συμπεριληφθεί μια αναφορά στην ανάγκη «σεβασμού» του «ευρωπαϊκού κοινωνικού και εργασιακού κεκτημένου») το νέο κείμενο προσθέτει μια αναφορά στην ανάγκη «βιώσιμης ανάπτυξης» και διατήρησης της «ακεραιότητας της Ενιαίας Αγοράς», καθώς και ό,τι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα διαφορετικά εθνικά συστήματα.


Επιπλέον, προστίθεται μια αναφορά στην ανάγκη καταπολέμησης της ανεργίας.
Συγκεκριμένα, στο τελικό προσχέδιο της Διακήρυξης της Ρώμης, το οποίο έχει στην κατοχή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνεται πως οι «27» δεσμεύονται σε «μια Ένωση που στη βάση της βιώσιμης ανάπτυξης, προωθεί την οικονομική και κοινωνική πρόοδο, καθώς και τη συνοχή και τη σύγκλιση, διατηρώντας την ακεραιότητα της Ενιαίας Αγοράς.

Μια Ενωση που λαμβάνει υπόψη την ποικιλία των εθνικών συστημάτων και τον καίριο ρόλο των κοινωνικών εταίρων, μια Ένωση που προωθεί την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα και τις ίσες ευκαιρίες για όλους, μια Ένωση η οποία αγωνίζεται κατά της ανεργίας, των διακρίσεων, του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας, μια Ένωση όπου οι νέοι λαμβάνουν την καλύτερη εκπαίδευση και κατάρτιση και μπορούν να σπουδάσουν και να βρουν θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την ήπειρο, μια Ένωση η οποία διατηρεί την πολιτιστική πολυμορφία και προάγει την πολιτιστική μας κληρονομιά».

Το τελικό προσχέδιο θα φτάσει στο τραπέζι των 27 αρχηγών της ΕΕ, οι οποίοι συναντώνται αύριο, Σάββατο, στην ιταλική πρωτεύουσα για την επέτειο των 60 χρόνων από την ίδρυση της ΕΟΚ, με πολύ μικρές αλλαγές.



Πηγή: Απέρριψαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες το αίτημα Τσίπρα για τα εργασιακά -Εμεινε εκτός Διακήρυξης της Ρώμης | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/327176/aperripsan-oi-eyropaioi-igetes-aitima-tsipra-gia-ta-ergasiaka-emeine-ektos-diakiryxis#ixzz4cHZUNtXh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου