Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017

Λίστα με υποστηρικτές του Γκιουλέν έστειλαν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στις γερμανικές




Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) έστειλαν στη γερμανική υπηρεσία κατασκοπείας (BND) αναλυτικό κατάλογο με τα ονόματα και τα πλήρη στοιχεία υποστηρικτών του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που η Άγκυρα κατηγορεί ως τον ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.


Ο επικεφαλής της ΜΙΤ φέρεται να έστειλε στον Μπρούνο Καλ, τον επικεφαλής της BND, τον κατάλογο με τα ονόματα των υποστηρικτών του Γκιουλέν που κατοικούν στη Γερμανία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στον κατάλογο αναφέρονται οι αριθμοί των σταθερών και κινητών τηλεφώνων των ατόμων, οι διευθύνσεις τους και σε πολλές περιπτώσεις φωτογραφίες τους.

Όπως αναφέρει η Sueddeutsche Zeitung, πολλές από τις φωτογραφίες ελήφθησαν κρυφά, όπως για παράδειγμα με τη βοήθεια καμερών παρακολούθησης.

Ο επικεφαλής της BND φέρεται να διαβίβασε τη λίστα στη γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση και στις υπηρεσίες αντικατασκοπίας που προσπαθούν να διαπιστώσουν πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες συγκέντρωσαν τα στοιχεία.

Στις 18 Μαρτίου, ο Καλ σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα δεν έχει καταφέρει να πείσει την BND ότι Γκιουλέν βρισκόταν πράγματι πίσω από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου, με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χαρακτηρίζει «απαράδεκτα» τα σχόλιά του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου