Παρασκευή, Μαρτίου 31, 2017

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τις ΗΠΑ με πόλεμο επειδή Αμερικανός γερουσιαστής τον αποκάλεσε... χοντρό




Είναι γνωστή η αδυναμία του στα ελβετικά τυριά και στο γαλλικό κρασί

Η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας φαίνεται να κλιμακώνεται μετά την συνέντευξη που έδωσε ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBCΗ αδυναμία του «ελέω θεού» ηγέτη της Βόρειας Κορέας για τα ελβετικά τυριά είναι γνωστή και την απέκτησε όταν σπούδαζε μαζί με την μικρότερη αδελφή του ....στην Ελβετία, αλλά ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει κρύψει την αγάπη του και για το γαλλικό κρασί.

Όμως, οι πρόσφατες δηλώσεις του ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζον Μακέιν στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, όπου εκτός από τις πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας, αναφέρθηκε και στα περιττά κιλά του ηγέτη της, ανάγκασαν την Πιονγιάνγκ να απαντήσει σε απειλητικούς τόνους.

«Η Κίνα είναι η μόνη χώρα που μπορεί να ελέγξει τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αυτό το τρελό, χοντρό παιδί, που κυβερνά τη Βόρεια Κορέα. Θα μπορούσαν να σταματήσουν την οικονομία της Βόρειας Κορέας μέσα σε μία εβδομάδα. Δεν το έχουν κάνει, επειδή οι Κινέζοι πρέπει να αντιληφθούν ότι υπάρχει μια ποινή... αυτή θα επιβληθεί από εμάς, αν δεν κυριαρχήσουν σε ένα άτομο που μπορεί κυριολεκτικά να ξεκινήσει έναν παγκόσμιο πόλεμο και το πιο σημαντικό, ίσως σε σύντομο χρονικό διάστημα, να χτυπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», ανέφερε στην συνέντευξή του ο γερουσιαστής Μακέιν.



Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γερουσιαστής στρέφεται κατά του απομονωμένου κράτους, αλλά η Βόρεια Κορέα θεωρεί ότι ο Μακέιν αυτή τη φορά το παράκανε... Με ανακοίνωσή του το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας (KCNA) τονίζει: «Αυτό που τόλμησαν να ξεστομίσουν προκειμένου να βλάψουν την αξιοπρέπεια του Μεγάλου Ηγέτη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας είναι απλά μια ένδειξη της χειρότερης εχθρότητάς τους προς την ιδεολογία της Βόρειας Κορέας, του σοσιαλιστικού συστήματος και του λαού της και μια σοβαρή πρόκληση λίγο λιγότερο από κήρυξη πολέμου εναντίον της. Το κρατικό προσωπικό και ο λαός της Βόρειας Κορέας εκτιμούν την αξιοπρέπεια του Μεγάλου Ηγέτη όπως την ζωή τους και την ψυχή τους. Τζον Μακέιν και Τεντ Κρουζ κάθε πρόκληση ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου ενάντια στη Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας. Η Βόρεια Κορέα θα λάβει μέτρα για την αντιμετώπισή της».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το βάρος του Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκεται στο επίκεντρο. Στο παρελθόν, διπλωμάτες από τη Βόρεια Κορέα είχαν ζητήσει από κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Κίνα να μην αποκαλούν τον Κιμ Γιονγκ Ουν «χοντρό», όταν αναφέρονται σε εκείνον σε συζητήσεις ή στα μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου