Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017

Φοβάται για τη ζωή της η βασίλισσα Ελισάβετ - Αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας του κάστρου





Τα μέτρα ασφαλείας στο Κάστρο Ουίνδσορ της βασίλισσας Ελισάβετ αύξησε η αστυνομία, τοποθετώντας και άλλους φράκτες, μόλις μια εβδομάδα μετά την θανατηφόρα επίθεση στο βρετανικό κοινοβούλιο, στην «καρδιά» του Λονδίνου....

Το κάστρο Ουίνδσορ είναι ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα στον κόσμο και βρίσκεται 32 χλμ. δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσαν. Τα πρόσθετα μέτρα ακολουθούν την επανεξέταση της ασφάλειας στο Ουίνδσορ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Συγκεκριμένα, οι νέοι φράκτες τοποθετήθηκαν ενόψει της τελετής αλλαγής φρουράς την Τετάρτη, η οποία είναι αρκετά δημοφιλής στους τουρίστες. Περισσότεροι από 1,3 εκατομμύριο άνθρωποι επισκέπτονται το κάστρο κάθε χρόνο.

«Αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών που να δηλώνουν μια ειδική απειλή στο Ουίνδσορ, τα πρόσφατα γεγονότα στο Ουεστμίνστερ υπογραμμίζουν σαφώς την ανάγκη για εισαγωγή επιπλέον μέτρων», επισήμανε ο βοηθός αρχηγός της Αστυνομίας Ντέιβ Χάρντκασλ από την αστυνομία του Τέιμς Βάλεϊ.

«Η (αστυνομική) δύναμη πιστεύει πως είναι απαραίτητο να εφαρμόσουμε πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για να προστατευθεί και να υποστηριχθεί περαιτέρω το κοινό και η Αλλαγή Φρουράς», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου