Πέμπτη, Μαρτίου 23, 2017

Η ΕΥΔΑΠ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού






Όπως κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου, η ΕΥΔΑΠ τίμησε και τη φετινή χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις εγκαινιάστηκαν με τη δεύτερη συναυλία του κύκλου «Νέοι Έλληνες Σολίστ – Κυριακές στον Παρνασσό», με μελωδίες που αναβλύζουν σαν το νερό, δημιουργώντας μια εορταστική ατμόσφαιρα μέσα από ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι.

Παράλληλα, από τις 21 έως 23 Μαρτίου, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Γαλάτσι, όπου και πραγματοποιείται το νέο, εκσυγχρονισμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Εταιρείας, μαθητές δημοτικών σχολείων παρακολούθησαν ένα πλούσιο και καινοτόμο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων με σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό και νέα γραφιστικά, μαζί με τους Πράκτορες του Πλανήτη. Με αρχηγό τον ανανεωμένο πλέον “Σταγονούλη”, ξεναγήθηκαν στο ταξίδι του νερού, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με τη γνώση για τον πιο πολύτιμο φυσικό πόρο, το νερό.

Στόχος της προσπάθειας ενημέρωσης που έχει αναλάβει η ΕΥΔΑΠ, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης της, είναι η δημιουργία και ο συντονισμός εκδηλώσεων, που θα αφυπνίσουν την περιβαλλοντική συνείδηση και ηθική και θα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός κώδικα ορθολογικής συμπεριφοράς απέναντι στο διάφανο χρυσό.

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού είναι ημέρα ευθύνης και υπενθύμισης, πως το νερό γίνεται δεδομένο μέσα από σκληρή προσπάθεια και υπεύθυνη διαχείριση από όλους, προκειμένου να συνεχίσει να είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου