Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2017

Η επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup για την Ελλάδα




Συνεχίζουν τις συζητήσεις κυβέρνηση και δανειστές με σκοπό τη γρήγορη σύναψη μιας τεχνικής συμφωνίας. Αυτό αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup της 20ης Μαρτίου, ενώ αναφέρει πως οι δανειστές (Κομισιόν- ΕΚΤ- ΔΝΤ- ESM) και ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας ....ενημέρωσαν το Eurogroup για τις εξελίξεις όσον αφορά στη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.


Η ελληνική πλευρά και οι δανειστές συνεχίζουν με στόχο την ταχεία σύναψη μιας συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff-level agreement), βάσει της κοινής αντίληψης που διατύπωσαν τον περασμένο μήνα, σημειώνεται επίσης στο ανακοινωθέν.

Υπογραμμίζεται επιπλέον ότι κυβέρνηση και δανειστές θα πραγματοποιήσουν εντατικές συνομιλίες στις Βρυξέλλες τις επόμενες ημέρες, με επίκεντρο τα κύρια εκκρεμή ζητήματα. Οι διαβουλεύσεις θα περιλαμβάνουν την πιο φιλική προς την ανάπτυξη εξισορρόπηση των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα (το 2018 και ύστερα) και τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Το Eurogroup υπενθυμίζει ότι μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση των αξιολογήσεων του προγράμματος και κατ’ επέκταση, για τη λήψη περαιτέρω χρηματοδοτικής ενίσχυσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου