Κυριακή, Μαρτίου 26, 2017

Kαι σαν πρώτα…

 



Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου «άγγιξε» ένα μεγάλο «διπλό» το Σάββατο στις Βρυξέλλες απέναντι στο Βέλγιο, στον μεταξύ τους αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, ωστόσο δεν κατάφερε να το κρατήσει έως το τέλος, με τον Λουκάκου να ισοφαρίζει στο 89’ σε 1-1 για τους «κόκκινους διαβόλους».

Η ομάδα του Σκίμπε έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες με τη μαχητικότητά της και το πάθος που έβγαλε στον αγωνιστικό χώροΠάντως παρά την απώλεια της πολύτιμης νίκης η ομάδα του Σκίμπε έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες με τη μαχητικότητά της και το πάθος που έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο, κερδίζοντας παράλληλα (εκ νέου) και τον σεβασμό των αντιπάλων της, που τον είχε χάσει, μετά το καταστροφικό πέρασμα του Ρανιέρι στον πάγκο της.

Βέβαια δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι αυτός ο βαθμός είναι «χρυσάφι», αφενός γιατί επιτεύχθηκε σε μία έδρα, που δύσκολα θα καταφέρουν να πάρουν αποτέλεσμα άλλες ομάδες, και αφετέρου διότι διατήρησε αήττητη την ομάδα μας στα προκριματικά και παράλληλα στη 2η θέση.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι η «γαλανόλευκη» σταθηκε πολύ καλά στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης στο «King Baudouin Stadium» και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα (πλην 1-2 περιπτώσεων, που καθάρισε ο Καπίνο) από τους αστέρες των Βέλγων, που είχαν μεν την κατοχή της μπάλας, αλλά έβλεπαν τους διαδρόμους προς την εστία του Καπίνο να είναι κλειστοί.

Αντίθετα, στο επιθετικό κομμάτι η Ελλάδα στο πρώτο μισό του ματς δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της στα καρέ του Κουρτουά, που έχει ρόλο... θεατή στο ματς.

Πάντως στη μία φορά που η «γαλανόλευκη»... σημάδεψε την εστία του πορτιέρο της Τσέλσι βρήκε και στόχο, με τον Κώστα Μήτρογλου στο 46' να πετυχαίνει ένα εκπληκτικό γκολ, αφού πρώτα ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Σιμάν.

Στο 55ο λεπτό κι ενώ οι Βέλγοι φαίνονταν αρκετά εκνευρισμένοι με την εξέλιξη που είχε πάρει η αναμέτρηση, άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, εις βάρος της εθνικής μας.

Πιο συγκεκριμένα ο Ταχτσίδης είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας με 10 παίκτες το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που πάντως πάλεψε και κράτησε το μηδέν πίσω μέχρι το 89΄.

Σε εκείνο το λεπτό ο Λουκάλου, το βαρύ πυροβολικό των γηπεδούχων δεν... λάθεψε και νίκησε από κοντά τον Καπίνο, ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα και πάλι από προσπάθεια του φορ της Έβερτον πραγματοποίησε μία τεράστια επέμβαση (ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού είχε και τη... βοήθεια του δοκαριού), κρατώντας τουλάχιστον το 1-1, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε και ο Τζαβέλλας με δεύτερη κίτρινη, οπότε η Εθνική μετρά τρεις απώλειες, αφού και ο Σάμαρης συμπλήρωσε κάρτες και δεν θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα με τους Βόσνιους.



Βέλγιο-Ελλάδα 1-1

Γκολ: 46' Μήτρογλου (Ελλάδα) 89' Λουκάκου (Βέλγιο)

Κίτρινες: Φελαϊνί, Μέρτενς, Βίτσελ, Λουκάκου - Ταχτσίδης, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Καπίνο

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Σιμάν (84΄ Μιραλάς), Βερτόνγχεν, Τσαντλί, Βίτσελ, Φελαϊνί (66΄ Ντεμπελέ), Καράσκο, Ναϊνγκολάν, Μέρτενς, Λουκάκου.

Ελλάδα (Μίχαελ Σκίμπε): Καπίνο, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Σταφυλίδης, Φορτούνης (67΄ Τζιόλης), Μάνταλος (85΄ Ζέκα), Μήτρογλου (90΄ Βέλλιος).

Η βαθμολογία μετά από 5 αγώνες

1. Βέλγιο 13 (22-2)
2. Ελλάδα 11 (10-3)
3. Βοσνία 10 (13-5)
4. Κύπρος 4 (3-8)
5. Εσθονία 4 (5-15)
6. Γιβραλτάρ 0 (2-22)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου