Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017

Το μικρότερο κράτος του Τραμπ θα είναι… 0.0000004% μικρότερο...





Τα παλιά καλά προπαγανδιστικά τεχνάσματα της φιλελεύθερης Αμερικής, περί του σπάταλου δημόσιου τομέα, αρχίζει να χρησιμοποιεί ο πρόεδρος Τραμπ. Τη στιγμή λοιπόν που γιγαντώνει το...
ρόλο του κράτους στην οικονομία, μέσω των πολεμικών δαπανών, υποσχέθηκε να σώσει τους φορολογούμενους από 70.000 δολάρια σε διάστημα τεσσάρων ετών. Τόσο στοιχίζει η ανάρτηση στο διαδίκτυο των στοιχείων όσων επισκέπτονται τον πρόεδρο στον Λευκό Οίκο.

Ουσιαστικά ο Τραμπ θέλει να μην γίνονται γνωστές οι συναντήσεις του με άλλους πολιτικούς και κυρίως επιχειρηματίες, κάτι που θεωρούνταν δεδομένο για κάθε πρόεδρο των ΗΠΑ.Πάντα όμως η φιλελεύθερη λογική έχει μια μοναδική ικανότητα να αντιμετωπίζει τη διαφάνεια σαν σπατάλη δημοσίου χρήματος.

Όπως υπολογίζει το Κέντρο Οικονομικών και Πολιτικών Μελετών στην Ουάσινγκτον, με δεδομένο ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα δαπανήσει 16 τρισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη τετραετία, η μείωση που υποσχέθηκε ο Τραμπ αντιστοιχεί στο 0.0000004% των δαπανών της. Δηλαδή κάθε φορολογούμενος θα γλιτώσει 0.007 σεντς του δολαρίου σε βάθος τεσσάρων ετών.

Σας ακούγεται γελοίο; Είναι όσο γελοίο ήταν και το επιχείρημα των ελληνικών ΜΜΕ ότι ο επικεφαλής ερευνητής της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, Ερίκ Τουσέν, είχε λάβει το «γιγαντιαίο» ποσό των 1.150 ευρώ για τα έξοδά του στην Ελλάδα.

Ευτυχώς ο νέος πρόεδρος της Βουλής διέλυσε την επιτροπή και έθαψε τα πορίσματα της και έτσι η διαφάνεια δεν επιβαρύνει τους φορολογούμενους.

info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου