Τετάρτη, Απριλίου 19, 2017

Καμπανάκι και από την Κομισιόν για την ανάπτυξη το 2017




Μετά το ΔΝΤ


Και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ψαλιδίζει τις αρχικές εκτιμήσεις της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2017 - Οφείλεται στην παράταση της αβεβαιότητας είπε η εκπρόσωπος του Μοσκοβισί. Μετά την έκθεση του ΔΝΤ που αναθεώρησε τις προβλέψεις του.... για το ποσοστό ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας από το 2,8 στο 2,2 % και η Κομισιόν προαναγγέλλει ψαλίδισμα των δικών της εκτιμήσεων. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η εκπρόσωπος του αρμόδιου επιτρόπου απέδωσε το επικείμενο ψαλίδισμα στην παράταση της αβεβαιότητας για την ελληνική οικονομία, την καθυστέρηση δηλαδή στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί όταν κλήθηκε να πάρει θέση για τις τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις του ΔΝΤ σε σχέση με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2017 απάντησε ως εξής: «Λαμβάνουμε υπόψη τις οικονομικές προβλέψεις του ΔΝΤ. Η Επιτροπή θα δημοσιοποιήσει τις επικαιροποιημένες εαρινές προβλέψεις της το Μάιο και θα συμπεριλάβει τα στοιχεία της προσεχούς αποστολής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα που θα πραγματοποιηθεί σύντομα. Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ηπιότερη ανάπτυξη σε σχέση με τις τελευταίες προβλέψεις της Επιτροπής το Φεβρουάριο, δεδομένης της αβεβαιότητας που υπήρχε μέχρι πρόσφατα, γύρω από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Η εύθραυστη κατάσταση της οικονομίας υπογραμμίζει την ανάγκη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό και καλωσορίζουμε τη συμφωνία του Eurogroup του Απριλίου που οδεύει προς αυτήν την κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου