Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017

Προσλαμβάνουν 2.338 για τους αρχαιολογικούς χώρους που θα πληρώνονται απ' την ΔΕΗ!




Με απόφαση που υπογράφει η υπ. Πολιτισμού

Την ώρα που η εταιρεία δίνει μάχη για την επιβίωση της με ανείσπρακτες και μη ρυθμισμένες οφειλές ύψους 2,2 δισ ευρώ
Την ώρα που η ΔΕΗ δίνει μάχη για την επιβίωση της με το πρόβλημα ρευστότητας..... που αντιμετωπίζει να είναι τεράστιο λόγω των ανείσπρακτων και μη ρυθμισμένων οφειλών 2,2 δισ ευρώ, η κυβέρνηση φροντίζει να την επιβαρύνει ακόμα περισσότερο προωθώντας προσλήψεις χιλιάδων στο υπουργείο Πολιτισμού που θα καλυφθούν όμως εξ ολοκλήρου απ' την επιχείρηση!

Σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει η υπ. Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, και η οποία έχει την επισήμανση «Εξαιρετικά Επείγον» εγκρίνεται η πρόσληψη 2.338 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, χρονικής διάρκειας έως 8 μήνες σε Υπηρεσίες αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ως εδώ καλά, θα πει κανείς, αφού επιτέλους η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να καλύψει τις «τρύπες» που σήμερα δεν επιτρέπουν την εύρυθμη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων μας και να ενισχύσει με αυτό τον τρόπο τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, τον τουρισμό.

Μόνο που όλες οι παραπάνω θέσεις θα χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά απ' την πολύπαθη ΔΕΗ, όπως εξάλλου υπογραμμίζει η υπουργική απόφαση, και αφορούν δύο συγκεκριμένες εφορείες Αρχαιοτήτων, της Φλώρινας και της Κοζάνης. Περιοχές δηλαδή όπου η οικονομική δραστηριότητα έχει συνδεθεί σε ένα μεγάλο βαθμό με τη ΔΕΗ, τις μονάδες παραγωγής ενέργειας και τα ορυχεία λιγνίτη.

Σημειώνεται ότι οι ειδικότητες αφορούν 1.840 εργάτες, 319 αρχαιολόγους και άλλες ειδικότητες, όπως αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, συντηρητές αρχαιοτήτων, τοπογράφους, φύλακες κοκ.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο αιτιολογικό η υπουργική απόφαση εγκρίνεται έχοντας υπόψη «το γεγονός ότι η δαπάνη που θα προκληθεί από την πρόσληψη του προσωπικού δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά τον προϋπολογισμό της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, η οποία δεν επιχορηγείται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και δεν είναι φορέας της Γενικής Κυβέρνησης».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου