Τρίτη, Απριλίου 18, 2017

Αποκαλύπτουμε το μέγα σκάνδαλο Παπαντωνίου – Στουρνάρα και καλούμε την δικαιοσύνη να παρέμβει



ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ!
Πότε η δικαιοσύνη θα τα εξετάσει σοβαρά ;

Το σκάνδαλο με τα λεφτά της Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας που διαχειρίστηκε ο Πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας Ι. Στουρνάρας δεν έχει ακόμα παραγραφεί!
Η διερεύνηση των σκανδάλων που έχει διαπράξει σ’ αυτό τον τόπο ο περίφημος υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου και η παρέα του (Γ. Κανδαλέπας και Ι. Στουρνάρας) πρέπει να επεκταθεί και σε άλλες υποθέσεις, όπως η διαχείριση των κεφαλαίων που εισέπραξε η Εμπορική Τράπεζα από την πώληση της θυγατρικής της Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας.
Όλοι θυμούνται ότι μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου το 1996, η κυβέρνηση του Κ. Σημίτη με υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τον Γιάννο Παπαντωνίου αποφάσισε, χωρίς λόγο, να πουλήσει την Ιονική Τράπεζα με το πρόσχημα, κατά τα λεγόμενα του αγοραστή της, Προέδρου της τότε Τράπεζας Πίστεως, Ι. Κωστόπουλου, ότι: «στην Ελλάδα δεν χωράνε πάνω από δυόμιση τράπεζες».
Ήταν ταυτόχρονα η εποχή που ο Γιάννος Παπαντωνίου και οι συνεργάτες του δήλωναν στην ελληνική κοινωνία ότι ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών σύντομα θα πιάσει τις 6.000 μονάδες! Με άλλα λόγια, η ελληνική κοινωνία βίωνε την πιο επαίσχυντη χειραγώγηση των τιμών των μετοχών στο Χ.Α.Α. με γνωστή την απώλεια της περιουσίας των ελλήνων όταν έσκασε η χρηματιστηριακή φούσκα. Αφού λοιπόν οριστικοποιήθηκε η εξαγορά και συγχώνευση της Ιονικής από την Πίστεως και δημιουργήθηκε η ALPHA BANK, το 2000, ο αρχιτέκτονας του εγχειρήματος Γιάννος Παπαντωνίου διόρισε τον κολλητό του Γιάννη Στουρνάρα ως Πρόεδρο & Διευθ. Σύμβουλο της Εμπορικής Τράπεζας, δηλαδή της τράπεζας που εισέπραξε το αντίτιμο της πώλησης της Ιονικής ύψους 272 δισεκ. δραχμών.
Ο φοβερός και τρομερός Γιάννης Στουρνάρας που διαχειρίστηκε τα κεφάλαια αυτά κατά τη θητεία του, έπαιξε το μεγαλύτερο μέρος τους στο χρηματιστήριο με στόχο να δικαιώσει τις πολιτικές εξαγγελίες του «αφεντικού» του Γιάννου Παπαντωνίου, δηλαδή το κυνήγι των 6.000 μονάδων. Τα λεφτά αυτά χάθηκαν διότι πλέον την περίοδο εκείνη η φούσκα είχε σκάσει και οι περιουσίες του κοσμάκη είχαν χαθεί χωρίς να ανοίξει μύτη. Αν αυτό δεν είναι μια κραχτή περίπτωση απιστίας, τότε τι άλλο μπορεί να είναι;
Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα δημοσιεύματα της εποχής εκείνης, ούτε και τις σχετικές συζητήσεις που έγιναν για το θέμα αυτό στη Βουλή.
Θυμόμαστε τη δήλωση του απαράδεκτου τραπεζίτη Ι. Στουρνάρα που ως Πρόεδρος πια της Εμπορικής Τράπεζας δήλωνε στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων: «Τα επενδύσαμε στο χρηματιστήριο και τα χάσαμε»!
Δεν ξεχνάμε την συνέντευξή του στην «Ισοτιμία» (στις 16/3/2003) στην οποία έλεγε: «Εμείς ως Εμπορική αντί να διαθέσουμε τα κεφάλαια από την πώληση της Ιονικής σε απλές τοποθετήσεις στη διατραπεζική, αγοράσαμε μετοχές, με συνέπεια τεράστιες υποαξίες στα χαρτοφυλάκια»!
Όπως δεν ξεχνάμε ακόμα τη συζήτηση στη Βουλή που έγινε το 2005 όταν ο μετέπειτα υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης δήλωνε, με αφορμή την υπόθεση αυτή, ότι «η Εμπορική Τράπεζα το 2002, επί προεδρίας Στουρνάρα, μείωσε το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 7.509 εκατ. ευρώ, λόγω της απώλειας αξίας στο χαρτοφυλάκιο των μετοχών».
Τότε ο Ι. Στουρνάρας δήλωνε ότι ήταν ΠΑΣΟΚ και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, έσπευδε να τον υπερασπιστεί, διαβάζοντας στη Βουλή και ένα απόσπασμα πρακτικού της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εμπορικής Τράπεζας, λέγοντας: «Ο κ. Στουρνάρας όσον αφορά τα 272 δισ. δρχ. από την πώληση της Ιονικής Τράπεζας παρατηρεί ότι για ορισμένους έχει δημιουργηθεί ένα θέμα! Τα στοιχεία ενεργητικού στα οποία επενδύθηκαν τα χρήματα αυτά υπάρχουν. Δεν έχουν πωληθεί. Όταν οι αγορές βελτιωθούν, τα 272 δισ. θα ξαναγίνουν τόσα και παραπάνω»!
Αν η Εμπορική Τράπεζα δεν είχε πουληθεί στη συνέχεια από τον ίδιο τον κ. Ι. Στουρνάρα, ακόμα θα περίμενε την βελτίωση των αγορών και τα 272 δισεκ. δραχμές!
Το ερώτημα λοιπόν που μπαίνει σήμερα, μια και δεν έχει περάσει η εικοσαετία της παραγραφής, μήπως πρέπει να ξανανοίξουν αυτοί οι φάκελοι και να γίνει μια σοβαρή εξέταση της υπόθεσης;Posted by olympiada 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου