Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017

Θανάτωση καρχαριών εξετάζει η Αυστραλία μετά την τελευταία θανάσιμη επίθεση



Όλες τις προτάσεις θα εξετάσει η Αυστραλία προκειμένου να σταματήσει τις επιθέσεις από καρχαρίες μετά τον θανάσιμο...
τραυματισμό μιας 17χρονης, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η Laeticia Brouwer δέχθηκε επίθεση από καρχαρία τη Δευτέρα ενώ έκανε σέρφινγκ με την οικογένειά της στη Δυτική Αυστραλία. Ήταν η τρίτη θανάσιμη επίθεση στα νερά της συγκεκριμένης πολιτείας μέσα σε διάστημα 12 μηνών.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Josh Frydenberg δήλωσε πως η Αυστραλία θα εξετάσει και το ενδεχόμενη θανάτωσης καρχαριών ή υιοθέτηση άλλων μέτρων, όπως την τοποθέτηση παγίδων.

«Μετά την τελευταία επίθεση καλωσορίζουμε κάθε πρόταση που θα έχει ως προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή» τόνισε ο Frydenberg. «Μπορεί να είναι παγίδες τελευταίας τεχνολογίας, δίχτυα αποκλεισμού, θανάτωση καρχαριών και όποιο άλλο μέτρο κρίνει η Δυτική Αυστραλία ως κατάλληλο».

Η κυβέρνηση της πολιτείας πάντως ανακοίνωσε πως δεν θα χρησιμοποιήσει παγίδες. «Δεν κάνουν τις ακτές μας ασφαλέστερες» τόνισε ο υπουργός Αλιείας Dave Kelly.

Εξετάζοντας τις φωτογραφίες από τη σανίδα της 17χρονης, το υπουργείο εκτίμησε πως η Brouwer δέχθηκε επίθεση από μεγάλο λευκό καρχαρία.

Το 2014, υπενθυμίζει το BBC, η πολιτεία είχε δοκιμάσει τη θανάτωση καρχαριών σε επτά παραλίες χρησιμοποιώντας ειδικές παγίδες. Το μέτρο όμως κρίθηκε αμφιλεγόμενο και μπλοκαρίστηκε. Πιάστηκαν περισσότεροι από 170 καρχαρίες αλλά κανένας μεγάλος λευκός.

Σε κάποιες παραλίες της πολιτείας τοποθετήθηκαν πρόσφατα νέα δίχτυα για την αποτροπή των μεγάλων θηρευτών.

«Μας παρηγορεί μόνο που η Laeticia πέθανε κάνοντας κάτι που αγαπούσε» δήλωσε συντετριμμένος ο θείος της άτυχης 17χρονης. «Ο ωκεανός ήταν το πάθος της ίδιας και της οικογένειάς της. Το σέρφινγκ ήταν κάτι που λάτρευε να κάνει με τον πατέρα και τις αδελφές της».

Η παραλία όπου η 17χρονη δέχθηκε τη μοιραία επίθεση παραμένει κλειστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου