Κυριακή, Απριλίου 23, 2017

«Μήπως είναι ένοχος και για αυτόν τον λόγο φωνάζει;» - ΡΟΥΚΕΤΕΣ από στέλεχος της ΝΔ για την εμπλοκή του Άδωνι στα σκάνδαλα της Υγείας




Οι υψηλών τόνων αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να προχωρήσει στη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία υπηρετούν ως έναν βαθμό τη στρατηγική του «σκληρού ροκ» που έχει υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα.


Την ίδια στιγμή, ωστόσο, αντανακλά τις ανησυχίες που υπάρχουν στα ηγετικά κλιμάκια της παράταξης ως προς τα αποτελέσματα που θα αποδώσει ο έλεγχος του Κοινοβουλίου σε μια σειρά αποφάσεις (συμβάσεις, προμήθειες, αγορές κ.ά.) των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών του υπουργείου Υγείας. Με δεδομένο ότι για δεκαετίες στον χώρο αυτό εξελίχθηκε ένα παρατεταμένο πάρτι, από το οποίο ζημιώθηκε το Δημόσιο και ωφελήθηκαν (πλούτισαν) κάποιοι άλλοι, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει εμπλοκή και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε, από τα είκοσι χρόνια που θα ελεγχθούν, τα 7-8 η διακυβέρνηση της χώρας ήταν σε γαλάζια χέρια. Αν και είναι προφανές ότι τη σημερινή ηγετική ομάδα την… ενδιαφέρει ιδιαίτερα, αν όχι μόνο, η περίοδος 2012-2014.

Στο μεταξύ, δεν έχει περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι από αυτούς που πέρασαν από το υπουργείο Υγείας τη συγκεκριμένη περίοδο εκείνος που αντιδρά και μάλιστα με έντονο τρόπο είναι ο Άδ. Γεωργιάδης. Αντίθετα, Μ. Βορίδης και Μ. Σαλμάς παρακολουθούν εξ αποστάσεως και με σχετική αδιαφορία. Ανησυχεί για κάτι ο κ. Γεωργιάδης ή δεν έχει τίποτα να φοβάται, οπότε έχει την άνεση να ξιφουλκεί κατά της κυβέρνησης. «Ή είναι πολύ αθώος ή είναι πολύ ένοχος», σχολίαζε χαρακτηριστικά βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός. Ο κ. Γεωργιάδης πάντως επιμένει στην πρώτη εκδοχή, εξ ου και στη Βουλή προκάλεσε την κυβερνητική πλειοψηφία να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και η υπόθεση να πάει κατευθείαν σε προανακριτική.

Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του επιμένει ότι από την έρευνα της εξεταστικής δεν πρόκειται να προκύψει κανένα στοιχείο επιβαρυντικό για τον ίδιο, αντίθετα από την όλη διαδικασία θα… αναδειχθεί το έργο που επιτέλεσε στο υπουργείο Υγείας. Στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη ο προβληματισμός δεν έχει να κάνει μόνο με το αποτέλεσμα της εξεταστικής επιτροπής αλλά και με όσα θα μεσολαβήσουν μέχρις ότου εκδοθεί το τελικό πόρισμα. Κι αυτό διότι γνωρίζουν ότι, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, στο επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε έναν αέναο κύκλο διαρροών, αποκαλύψεων που θα προκύπτουν από τις εργασίες της εξεταστικής. Διαρροές που ως επί το πλείστον θα σχετίζονται με την περίοδο 2012-2014, καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση θα καταβάλει προσπάθειες να σπιλώσει ή να ενσπείρει υποψίες σχετικά με τη διακυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά. Κι αυτό ενδεχομένως να λειτουργήσει ανασταλτικά στην προσπάθεια που καταβάλλει ο κ. Μητσοτάκης να προσεγγίσει κοινωνικά στρώματα που αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη ή και δυσθυμία τη Νέα Δημοκρατία. Σε μια προσπάθεια να αμβλύνουν τις εντυπώσεις, από το περιβάλλον του διαμηνύουν ότι ερχόμενη στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει στη συγκρότηση εξεταστικής που θα διερευνήσει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στον χώρο της Υγείας.

paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου