Σάββατο, Απριλίου 22, 2017

Σκάνδαλο σε οικοτροφείο θηλέων - Στο φως στοιχεία για «δεκαετίες σεξουαλικής κακοποίησης»




Ένα ελίτ οικοτροφείο θηλέων στη Νέα Υόρκη «κουκούλωνε» επί δεκαετίες υποθέσεις κακοποίησης των μαθητριών του από καθηγητές, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα, με αποκαλυπτικές μαρτυρίες θυμάτων αλλά και μελών του προσωπικού....



Σύμφωνα με την πολυσέλιδη έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, οι ανάρμοστες σχέσεις καθηγητών με μαθήτριες ήταν κάθε άλλο παρά σπάνιο φαινόμενο στο οικοτροφείο Emma Willard School, στην περιοχή Τρόι. Όπως αποκαλύπτουν οι πολυάριθμες μαρτυρίες που περιέχει η έκθεση, τουλάχιστον 75 άτομα είχαν εμπλακεί σε ανάλογες καταστάσεις τις τελευταίες δεκαετίες στο σχολείο. Πολλές φορές - τα παλαιότερα κυρίως χρόνια - οι σχέσεις αυτές όχι μόνο δεν είχαν νομικές επιπτώσεις για τους καθηγητές, αλλά «κουκουλώνονταν» με γάμους αστραπή.

Τα περιστατικά ξεκινούν από τη δεκαετία του '60, όταν ένας καθηγητής μαθηματικών ξεκίνησε μια ανάρμοστη σχέση με μία μαθήτρια, αρχικά μέσω αλληλογραφίας και κατόπιν ολοκληρώνοντας τη σχέση του μαζί της. Φοβούμενος το σκάνδαλο, ο καθηγητής παντρεύτηκε το 16χρονο κορίτσι, για να χωρίσουν τελικά μια δεκαετία αργότερα.

Μία ακόμη απόφοιτη του οικοτροφείου περιγράφει στη μαρτυρία της το επίμονο φλερτ ενός καθηγητή «που άπλωνε τα χέρια του όπου έβρισκε». Η ίδια, σε ηλικία 17 ετών, έκανε σχέση με έναν άλλο καθηγητή του σχολείου, και δηλώνει βέβαιη ότι «δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία» που κοιμήθηκε με αυτόν τον άνδρα.

Εκτός από τις φαινομενικά «συναινετικές σχέσεις» (τυπικά δεν υφίσταται συναίνεση εφόσον τα κορίτσια ήταν ανήλικα σε όλες τις περιπτώσεις) δεν λείπουν και τα περιστατικά του βιασμού από την έκθεση. Μία απόφοιτη της χρονιάς 1975 αποκάλυψε στους ερευνητές τον βιασμό της από έναν καθηγητή, στο διαμέρισμά του εντός της πανεπιστημιούπολης, το τελευταίο έτος των σπουδών της.

«Ως κοινότητα, προσφέρουμε συλλογικά την συμπόνια και την στήριξή μας στα θύματα» αναφέρει η διοίκηση του σχολείου σε ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε ταυτόχρονα με την έκθεση. «Ζητάμε ταπεινά συγγνώμη από όσα κορίτσια υπέφεραν λόγω αυτών των απαράδεκτων καταστάσεων, γνωρίζοντας ότι τα λόγια είναι πολύ λίγα σε αυτές τις περιπτώσεις και ότι αυτή η συγγνώμη έχει καθυστερήσει πολύ».

στις 11:11:00 μ.μ.
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείουBlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου