Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017

Με λόγια από τον... Σαίξπηρ απορρίφθηκε το αίτημα της ΝΔ για την Βενεζουέλα

«Να κάνεις δουλειά σου. Να απασχολείς ζαλισμένα μυαλά με ξένους καυγάδες. Αν πετύχει αυτή η προσπάθεια μπορεί να εξαφανίσει την μνήμη του παρελθόντος»… Τα λόγια του Σαίξπηρ από το γνωστό έργο «Ερρίκος ο Δ΄» , καθώς ο βασιλιάς μιλά στον διάδοχό του, «δανείστηκε» ...ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας Κώστας Δουζίνας για να σχολιάσει το αίτημα της ΝΔ για σύγκληση της Επιτροπής με θέμα συζήτησης την… Βενεζουέλα.

Ο Κώστας Δουζίνας, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τόνισε για τους λόγους απόρριψης του αιτήματος της ΝΔ πως «ουδέποτε στο παρελθόν έχει συνεδριάσει η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για να συζητήσει την εσωτερική κατάσταση σε ένα άλλο κράτος». Σημειώνοντας ακόμα πως «όσο είμαι πρόεδρος ουδέποτε η ΝΔ δεν ζήτησε να συνεδριάσει η Επιτροπή για τα τεράστια θέματα Άμυνας και Εξωτερικών. Η πρώτη φορά που υποβλήθηκε αίτημα σύγκλησης είναι για τη Βενεζουέλα». Ο πρόεδρος της Επιτροπής επεσήμανε παράλληλα ότι «η Βουλή και προφανώς οι Επιτροπές δεν κάνουν ψηφίσματα. Ούτε συζητούν ούτε ψηφίζουν ψηφίσματα. Γι’ αυτό δεν έγινε ψήφισμα για την αναγνώριση της Παλαιστίνης».

Ο Κώστας Δουζίνας υπογράμμισε πως «προφανώς μας ανησυχεί τι γίνεται στην Βενεζουέλα, όμως η θέση του κοινοβουλίου δεν είναι να πάρουμε την θέση του ενός ή του άλλου αλλά να προσπαθησουμε να βρεθεί μία λύση», ευχόμενος να υπάρξει ειρηνική κατάληξη και σημείωσε, με αιχμηρό τρόπο για το «γαλάζιο» αίτημα πως «χρησιμοποιούμε ξένες ταραχές για να ξεχάσουμε τα προβλήματα που έχουμε εδώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου