Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017

Αναστασιάδης: Δεν βοηθά τις συνομιλίες η εντεινόμενη Τουρκική προκλητικότητα

Για τη NAVTEX

Σε δηλώσεις του μετά την πρώτη συνάντηση των ηγετών, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό, ύστερα από το δημοψήφισμα στην Τουρκία, ο Κύπριος Πρόεδρος είπε ότι έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, στον Μουσταφά Ακιντζί...

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έθεσε στη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, το θέμα της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας, με την έκδοση NAVTEX και την παρουσία του πλοίου Barbaros στα ανατολικά της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του μετά την πρώτη συνάντηση των ηγετών, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό, ύστερα από το δημοψήφισμα στην Τουρκία, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, σημειώνοντας ότι “δεν ωφελεί και δεν δημιουργεί το κλίμα που θα θέλαμε”.

Είπε επίσης ότι παραμένουν διαφορές, και ο ίδιος δεν θέλει να δημιουργεί εικόνες οι οποίες να αποπνέουν είτε αισιοδοξία είτε απαισιοδοξία.
Εξέφρασε την ευχή ότι κάποια στιγμή "θα συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι απαιτείται πραγματικά να αντιληφθούμε τις ανησυχίες όπως εκφράζονται και από την ελληνοκυπριακή πλευρά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου