Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017

Πτώση ελικοπτέρου - Αποκάλυψη - σοκ: Τι είχε ζητήσει ο πιλότος πριν από τη μοιραία πτήση






ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ - ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΛΟΧΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΠΛΕΞΙΔΑ

Πτώση ελικοπτέρου: Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία με το στρατιωτικό ελικόπτερο που κατέπεσε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας – Τι είχε ζητήσει ο πιλότος του μοιραίου Χιούι λίγο πριν από τη μοιραία πτήση – Τι προκάλεσε τελικά την ασύλληπτη τραγωδία....


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Δημοκρατίας», ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου φέρεται ότι είχε ζητήσει από την 1η Στρατιά άδεια, για να πραγματοποιήσει την πτήση στις 10:00 το πρωί (αντί στις 07:30), εξαιτίας της πρόγνωσης για άσχημες καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν στην περιοχή.


Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η σχετική άδεια δεν δόθηκε.



Την ίδια στιγμή, πάντως, φως στα αίτια της τραγωδίας με το ελικόπτερο «Χιούι» ρίχνει η πρώτη κατάθεση της μοναδικής διασωθείσας Βασιλικής Πλεξίδα.

Οι αρμόδιες Αρχές εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή τη μαρτυρία της 27χρονης υπαξιωματικού, η οποία ανέφερε ότι το ελικόπτερο «Χιούι» ακούμπησε πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ στη περιοχή του Σαραντάπορου Ελασσόνας και στη συνέχεια συνετρίβη.

Μάλιστα, και η ίδια επιβεβαιώνει πως στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, λόγω της ομίχλης που περιόριζε σημαντικά την ορατότητα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», η Βασιλική Πλεξίδα είπε στην πρώτη κατάθεσή της: «Πετούσαμε χαμηλά όταν πέσαμε σε ομίχλη. Η ορατότητα ήταν άκρως περιορισμένη έως μηδενική. Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ και έχασε την ισορροπία του. Όλα έγιναν σε κλάσμα του δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου και όταν ύστερα από αρκετή ώρα τις ξαναβρήκα ήταν να σαν να ξυπνούσα ύστερα από ένα εφιαλτικό όνειρο, όμως με αφόρητους πόνους σε όλο μου το σώμα».

Τι έδειξε το πόρισμα από την ιατροδικαστή

Πολλαπλά κατάγματα είχαν στο σώμα τους οι τέσσερις αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως ανέφερε η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή.

«Και οι τέσσερις έφεραν κακώσεις στο σώμα και το κεφάλι, που ήταν συμβατές με τη συντριβή του ελικοπτέρου» δήλωσε η ιατροδικαστής που εξέτασε τις σορούς. Είναι ξεκάθαρο ότι ο θάνατός τους επήλθε από την πρόσκρουση στο έδαφος, είπε η κ. Λεονταρή.



Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/787238/ptosi-elikopteroy-apokalypsi-sok-ti-eixe-zitisei-o-pilotos-prin-apo-ti-moiraia-ptisi#ixzz4esBPEs6o

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου