Πέμπτη, Απριλίου 27, 2017

Προανακριτική για εξοπλιστικά: Επόμενο βήμα έγγραφα και στοιχεία




Να προχωρήσει στην αναζήτηση εγγράφων και στοιχείων προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν ενδείξεις για διάπραξη από την πλευρά του Γιάννου Παπαντωνίου του αδικήματος της νομιμοποίησης μαύρου χρήματος αποφάσισε η προανακριτική επιτροπή ..
για τα εξοπλιστικά, εστιάζοντας το έργο της στο εάν αυτοί ανοίχτηκαν κατά την διάρκεια ή μετά την θητεία του στο υπουργείο Άμυνας.

Το προεδρείο της Επιτροπής επεσήμανε μάλιστα ότι «η διερεύνηση θα γίνει με τον ταχύτερο δυνατό, στο πλαίσιο του κράτους δικαίου τρόπο, ώστε ακόμη και σε περίπτωση αναρμοδιότητας, να γίνει τάχιστα παραπομπή στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης».

Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι η προανακριτική επιτροπή αποδέχθηκε ότι «η Βουλή είναι κατ’ αρχάς αρμόδια για την εξέταση τέλεσης της του εγκλήματος της απιστίας εκ μέρους του πρώην υπουργού κ. Ιωάννη Παπαντωνίου. Ωστόσο διαπιστώθηκε ότι υπάρχει εξάλειψη του αξιόποινου για το συγκεκριμένο αδίκημα, λόγω παραγραφής».

Κατά την διάρκεια πάντως και της σημερινής συνεδρίασης της Προανακριτικής δεν αποφεύχθηκαν τα… «τζαρτζαρίσματα» μεταξύ των βουλευτών. «Να πάψετε να επινοείτε διαδικαστικά κολλήματα», τόνισαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με το αντίπαλο «στρατόπεδο» της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντά, λένε οι ίδιες πληροφορίες, πως «ψάχνετε να βρείτε οδό διαφυγής, για να γλυτώσετε το φιάσκο».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέθεσε την διαφωνία του με την πορεία της Επιτροπής, ζήτησε να σταματήσουν οι εργασίες της και να επιστραφεί άμεσα ο φάκελος στην δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για διαδικασία που βρίσκεται στον «αέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου