Τετάρτη, Απριλίου 26, 2017

Κυριάκος Μητσοτάκης… όπου Φιγιόν, Φιγιόν




Στη (νέα) Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα


Μπορεί οι δυο τους να έχουν ίδια μέρα γενέθλια και η… μοίρα να τους έφερε σε παράλληλους δρόμους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως είπε να «παίξει» στρατηγικά και να ποντάρει στο δυνατό «άλογο» των γαλλικών εκλογών και όχι… στο αγαπημένο του, που ακούει στο όνομα «Φρανσουά Φιγιόν».



Στον απόηχο του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φάνηκε ότι αποκηρύσσει τους αδελφικούς του δεσμούς με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων και στηρίζει Εμανουέλ Μακρόν.

Η πραγματικότητα όμως επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι όσο και να αποτινάσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις ομοιότητές του με τον πολιτικό του σύμμαχο, αυτές συνεχίζουν να υπάρχουν και να αποδεικνύουν ότι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, είναι ουσιαστικά ο Φιγιόν της Ελλάδας.



Πέρα από το… γύρισμα αυτό της μοίρας, που φέρνει τους δύο άνδρες να γιορτάζουν την ίδια μέρα τα γενέθλιά τους, πέρα από την εμπλοκή των συζύγων τους σε σκάνδαλα σχετικά με αργομισθία (για την Πενέλοπι Φιγιόν) και δήλωση πόθεν έσχες (για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι), οι δύο πολιτικοί μοιράζονται και ιδεολογικά πιστεύω, με προμετωπίδα και των δύο, τις ευρείες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, για τις οποίες αμφότεροι έχουν μιλήσει με τα θερμότερα λόγια.



Μπροστά όμως στην πανωλεθρία που υπέστη ο Φιγιόν την περασμένη Κυριακή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε να κάνει μία -ακόμα- «κωλοτούμπα» και να υποστηρίξει τον Μακρόν, καταδικάζοντας μάλιστα και τον αριστεροδεξιό λαϊκισμό και «κρύβοντας το κεφάλι στην άμμο» αναφορικά με τον άκρατο λαϊκισμό που επικρατεί μέσα στο δικό του κόμμα.



Τη στιγμή που ο αρχηγός ενός κόμματος καλύπτει πολιτικά, και πολύ περισσότερο, εξουδετερώνει όσους επιτίθενται σε στελέχη που πρεσβεύουν κάθε γράμμα των εννοιών της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού, δεν μπορεί να πείσει για πολλά περισσότερα.

Όσα tweets αποκήρυξης κι αν κάνει, η «μαυρίλα» της ακροδεξιάς μέσα στις τάξεις του κόμματός του, υπερκαλύπτει το «γαλάζιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου