Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017

Πάνος Καλλίτσης σε συνήγορο υπεράσπισης: «Συγγνώμη που ζω»!
Συνεχίζεται η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν στο δικαστήριο άρχισαν να καταθέτουν αστυνομικοί που ανέλυσαν τα στοιχεία από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών των τριών κατηγορουμένων
Την κατάσταση "πανικού" στην οποία βρέθηκαν ο γνωστός κομμωτής.... Πάνος Καλλίτσης και η σύζυγός του αμέσως μετά τα όσα έζησαν το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου του 2016, περιέγραψαν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας μάρτυρες της υπόθεσης. Οι τόνοι ανέβηκαν, ωστόσο, όταν στο δικαστήριο άρχισαν να καταθέτουν αστυνομικοί που ανέλυσαν τα στοιχεία από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών των τριών κατηγορουμένων.

Συνήγορος υπεράσπισης, εξετάζοντας τους αστυνομικού, αμφισβητούσε την ανθρωποκτόνο πρόθεση των κατηγορουμένων, κάτι που δεν άντεξε ο γνωστός κομμωτής που φώναξε:

"Συγγνώμη που ζω..."! Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης με την πρόεδρο του δικαστηρίου να ζητάει (μετά από αίτημα συνηγόρου) από το ζεύγος Καλλίτση να καθίσει λίγο πιο πίσω.

Ο Πάνος Καλλίτσης και η σύζυγός του Έλενα Χριστοπούλου, τον Ιανουάριο του 2016 δέχθηκαν επίθεση στο γκαράζ του σπιτιού τους, την ώρα που επέστρεφαν από το κομμωτήριο τους στο Χαλάνδρι στο σπίτι τους. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματιστεί σοβαρά από τρεις συνολικά σφαίρες στο στήθος και τα πόδια ο γνωστός κομμωτής καθώς και η σύζυγός του, η οποία δέχθηκε μια σφαίρα στο χέρι.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση αυτή, είναι ένας ειδικός φρουρός, ένας 35χρονος Ιρακινός και ένας 43χρονος. Ο τελευταίος το βράδυ της επίθεσης βρίσκονταν σε άδεια από τις φυλακές Αγιάς Χανιών όπου εξέτιε ποινή για απάτες και ληστές.

Σύμφωνα με την κατηγορία, τις κινήσεις του ζευγαριού παρακολουθούσε ο ειδικός φρουρός ενώ ο κρατούμενος ο οποίος βρισκόταν σε προγραμματισμένη άδεια από τη φυλακή και φέρεται να είναι ο άνθρωπος που πυροβόλησε τον κομμωτή μαζί με τον 35χρονο Ιρακινό εντοπίζονται στην περιοχή της επίθεσης.

«Πανικός»

Σήμερα, δεύτερη ημέρα της δίκης στο δικαστήριο κατέθεσαν μάρτυρες -γείτονες του ζευγαριού που βρέθηκαν στο γκαράζ αμέσως μετά το συμβάν. "Είδα τη σύζυγο του κ. Καλλίτση να φωνάζει βοήθεια, ο κ. Καλλίτσης ήταν κάτω χτυπημένος... Περίμεναν ασθενοφόρο" είπε η πρώτη μάρτυρας και πρόσθεσε: "Το ασθενοφόρο άργησε αρκετά, η σύζυγος του κ. Καλλίτση ήταν σε κατάσταση πανικού, ήταν και εκείνη χτυπημένη".

Άλλος μάρτυρας, επίσης γείτονας του ζεύγους, ανέφερε ότι φτάνοντας στο σημείο του συμβάντος είδε τον Πάνο Καλλίτση χτυπημένο που δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος. " Τον βοήθησα να σταθεί" είπε ο μάρτυρας και συνέχισε:" Τον ρώτησα τι έγινε και μου είπε:" Μας κλέψανε, μας χτυπήσανε". Τον ρώτησα: Ποιοι; και μου απάντησε:"Οι Αλβανοί. Ήταν πολύ ταραγμένος.. έλεγε σβήνω -σβήνω".

Οι κλήσεις

Στη συνέχεια στο δικαστήριο κατέθεσαν αστυνομικοί που χειρίστηκαν τα στοιχεία από την άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις από την ανάλυση των στοιχείων αυτών, προέκυψε η θέση και ο ρόλος του κάθε κατηγορουμένου την ημέρα του συμβάντος.

Πάντως, από την πλευρά τους συνήγοροι υπεράσπισης αμφισβήτησαν στο ακροατήριο, την σχετική έκθεση της ειδικής υπηρεσίας της αστυνομίας.

Αίτημα να καταθέσουν και οι γιατροί που χειρούργησαν τον κομμωτή

Εν τω μεταξύ, αίτημα ώστε να εξεταστούν οι γιατροί που χειρούργησαν τον Πάνο Καλλίτση όταν μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση, κατέθεσαν σήμερα στο δικαστήριο οι δικηγόροι του.
«Η βολή του όπλου δημιούργησε κίνδυνο ζωής για τον κ. Καλλίτση; Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του ζεύγους Καλλίτση απευθυνόμενος στο δικαστήριο.
Αντίθετα, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, σχολιάζοντας την βολή που δέχτηκε το θύμα υποστήριξαν πως ήταν τέτοια η φορά της που δεν μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο για τη ζωή του. Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Πάνου Καλλίτση ο οποίος φώναξε εκνευρισμένος από τα πίσω έδρανα:" Θέλετε να σας δείξω το τραύμα ; ".

Νωρίτερα , κατέθεσαν στο δικαστήριο οι συγγενείς του κατηγορούμενου αστυνομικού οι οποίοι είχαν προσαχθεί στην ΓΑΔΑ για την υπόθεση. Οι μάρτυρες χαρακτήρισαν τον κατηγορούμενο
«έντιμο και εργατικό» και υποστήριξαν πως ο ίδιος τους εξήγησε ότι «η μόνη εμπλοκή του στην υπόθεση ήταν ότι τηλεφώνησε στον συγκατηγορούμενο του, ο οποίος εκείνες τις ημέρες βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές και τον ενημέρωσε ότι ο Καλλίτσης έφυγε από το κομμωτήριό του» . Σύμφωνα με τους μάρτυρες, ο κατηγορούμενος δεν τους ανέφερε λεπτομέρειες για το ποιος οργάνωσε το εγκληματικό σχέδιο γιατί «ήταν συναισθηματικά φορτισμένος».
«Δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω, αν και έχουν περάσει 10 μήνες. Είναι πάνω από εμένα . Είναι αγαπητό παιδί και βοηθούσε. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς έγινε αυτό» κατέθεσε χαρακτηριστικά η ξαδέλφη του κατηγορούμενου αστυνομικού.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου