Τετάρτη, Απριλίου 26, 2017

Τζανακόπουλος στον Realfm 97,8: Στόχος στις 22 Μαΐου να υπάρξει συνολική συμφωνία




Στην πορεία της διαπραγμάτευσης και τις απαιτήσεις της τρόικας και του ΔΝΤ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8.... και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.


«Η προσπάθεια η οποία κάνουμε είναι στις 22 Μαΐου να υπάρξει μία συνολική συμφωνία, έτσι ώστε να μπορέσει στη χώρα να εμπεδωθεί η οικονομική σταθερότητα και να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Τα μέτρα αυτά παίρνονται διότι το ΔΝΤ είχε συγκεκριμένες απαιτήσεις και διότι οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί με την επιμονή τους να συμμετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα στην πραγματικότητα έδωσαν στο Ταμείο ένα δικαίωμα βέτο» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:


«Από τη στιγμή που τα μέτρα τα παίρνουμε για τον λόγο αυτό, δεν έχει κανένα νόημα να εφαρμοστούν εάν το ΔΝΤ δεν πάρει αυτό που ζητά για το χρέος και άρα δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα με χρηματοδότηση. Το ΔΝΤ έχει θέσει ως προϋπόθεση της συμμετοχής του τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Εάν αυτά δεν παρθούν τότε το ΔΝΤ έχει δηλώσει με σαφήνεια ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει το ελληνικό πρόγραμμα. Επομένως, δεν θα χρειάζονται και τα μέτρα τα οποία έχει απαιτήσει».

Ερωτηθείς εάν είμαστε κοντά σε μία οριστική συμφωνία ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι «υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να επιλυθούν όποιες ελάχιστες διαφορές παραμένουν μεταξύ Ελλάδας και θεσμών μέσα στις επόμενες ημέρες. Νομίζω ότι μέχρι το Eurogroup της 22ης Μαΐου θα έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για να έχουμε μία έγκριση της τεχνικής συμφωνίας αλλά και της ψήφισης των προαπαιτούμενων. Κανείς αυτήν τη στιγμή δεν θέλει νέες κωλυσιεργίες... Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να υπάρξει συνολική συμφωνία όσο το δυνατόν συντομότερα».

Αναφερόμενος στην παρέμβαση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «οι διπλωματικές σχέσεις με την αμερικανική κυβέρνηση παραμένουν, υπάρχουν διαρκείς επικοινωνίες και σε τεχνικό επίπεδο. Ακριβώς για αυτόν το λόγο θεωρώ ότι η παρέμβαση θα είναι σε μία κατεύθυνση θετική. Δεν θα είναι δηλαδή σε μία κατεύθυνση που θα δημιουργήσει περαιτέρω εμπόδια στην όλη διαδικασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου