Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017

UBER μπάχαλο το κόμμα του Μητσοτάκη: Οργή ακόμη και του Σαμαρά για την επιλογή του ΠΑΣΟΚτζή ηθοποιού Φωτήλα

 

Ο όψιμος «γαλάζιος» που ήταν στο Ποτάμι και ήρθε μόλις πριν απο τρεις μήνες στο κόμμα
Σε νέο ρόλο (ενώ δεκάδες στελέχη περιμένουν) ο εν ενεργεία ηθοποιός του θιάσου «υποκριτές»


Παγωμάρα στη ΝΔ από την απόφαση Κυριάκου να δώσει προαγωγή σε έναν… χθεσινό

Από τον
Σπύρο Γκουτζάνη ( Δημοκρατία)Στα χνάρια προκατόχων του και γενικότερα πολιτικών παλαιάς κοπής Ν.Δ., που επέλεγαν «καρατομήσεις» βουλευτών για να ισχυροποιηθούν εσωκομματικά, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης καθαίρεσε χθες την Κατερίνα Παπακώστα από αναπληρώτρια τομεάρχη Υγείας και την αντικατέστησε με τον βουλευτή Αχαΐας Ιάσονα Φωτήλα, νεόκοπο μέλος της Ν.Δ. με «μετεγγραφή» από το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.

Αφορμή ήταν οι δηλώσεις μέσω facebook της κυρίας Παπακώστα κατά του Αδωνη Γεωργιάδη το Μεγάλο Σάββατο, με τις οποίες τον κάλεσε να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος του κόμματος όσο διαρκεί η εξεταστική για την Υγεία.
Στο εσωτερικό της Ν.Δ., όπου σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως η νέα μάχη στην «αρένα» της Β’ Αθηνών, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη αλλά και παγωμάρα η τοποθέτηση στο σχήμα των τομεαρχών (σε αντικατάσταση της κυρίας Παπακώστα) του προερχόμενου από το Ποτάμι Ιάσονα Φωτήλα, γιου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, Ασημάκη Φωτήλα.

Το ερώτημα «ποιον, τον Φωτήλα;», που κυριαρχούσε σε βουλευτικά γραφεία όταν ανακοινώθηκε η αντικατάσταση, δείχνει την απορία και την ενόχληση των βουλευτών για την κίνηση του κ. Μητσοτάκη. Σε λίγες ημέρες μάλιστα συμπληρώνονται μόλις τρεις μήνες από την ένταξη (24 Ιανουαρίου) του κ. Φωτήλα στη Ν.Δ., η οποία προκάλεσε τότε την αντίδραση και του Στ. Θεοδωράκη, που μίλησε «για προέδρους και βουλευτές που θεωρούν ότι η πολιτική παραμένει καριέρα χωρίς αρχές».

Το θέμα συζητήθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Θεοδωράκη. Χωρίς πολιτική δράση ο κ. Φωτήλας, εκτός από γιος υπουργού του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980, έγινε περισσότερο γνωστός -μόλις μπήκε στη Βουλή- ως ερασιτέχνης ηθοποιός και τώρα φαίνεται ότι επιζητεί νέο ρόλο, αντιλαμβανόμενος και αυτός τα κόμματα ως εναλλασσόμενους πολιτικούς θιάσους.

Διαφοροποιήσεις

Εμπειρα στελέχη της Ν.Δ. τόνιζαν ότι ο κ. Μητσοτάκης «στέλνει λάθος μήνυμα στους βουλευτές του» και εξηγούν ότι η σκιώδης κυβέρνηση αποτελεί την ηγετική ομάδα του κόμματος και κατά κανόνα πρόκριμα για υπουργικές θέσεις στη μελλοντική κυβέρνηση. Υπάρχουν πολλοί παλαιοί αλλά και νεότεροι βουλευτές της Ν.Δ. που περιμένουν μία ευκαιρία για να δείξουν την αξία τους. «Δείχνει ότι αγκαλιάζει όσους προσχωρούν και γίνονται όψιμοι νεοδημοκράτες αλλά ταυτόχρονα ότι περιφρονεί τους δικούς του βουλευτές που αγωνίζονται επί χρόνια για την παράταξη» έλεγε χθες «γαλάζιος» βουλευτής.

Για την αντικατάσταση της κυρίας Παπακώστα, από την Πειραιώς υποστηρίζουν ότι «ο πρόεδρος της Ν.Δ. στέλνει μήνυμα ότι δεν θα ανεχθεί διαφοροποιήσεις, ειδικά όταν πρόκειται για προσωπικές επιθέσεις». Στο πλαίσιο αυτό με την κίνησή του στηρίζει τον αντιπρόεδρο του κόμματος Αδ. Γεωργιάδη. Ταυτόχρονα όμως δείχνει ότι στηρίζει και προωθεί όσους επιλέγουν να ενταχθούν στη Ν.Δ. από άλλα κόμματα δίνοντάς τους προβάδισμα σε σχέση με στελέχη που προέρχονται από τη δική του παράταξη. Η περαιτέρω ανάδειξη του κ. Φωτήλα εκ των πραγμάτων προκαλεί τη δυσαρέσκεια του σαμαρικού στρατοπέδου. Στις εκλογές του 2015 ο κ. Φωτήλας κατέβηκε με τηλεοπτικό προεκλογικό σποτ στο οποίο ανέφερε: «Σαμαρά ούτε ζωγραφιστό»! Λειτουργεί δε σε βάρος του Σαμαρικού βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Κατσανιώτη, ο οποίος παραμένει χωρίς κομματικό θεσμικό ρόλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου