Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017

«Το ΔΝΤ 42 φορές έπεσε έξω στις προβλέψεις του», τονίζει ο Τζανακόπουλος (video)




Βολές κυβερνητικού εκπροσώπου κατά ΔΝΤ
«Οι προβλέψεις του έρχονται σε αντίθεση με των ευρωπαίων και της κυβέρνησης»

«Τα αντίμετρα θα έχουν ακριβώς το ίδιο ύψος με αυτό που θα έχουν και τα μέτρα», δήλωσε.. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε ότι πήραμε μέτρα 4 δισ. και το ίδιο ποσοστό σε αντίμετρα.

Παράλληλα επιτέθηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σημειώνοντας ότι «οι προβλέψεις του για την οικονομία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις προβλέψεις των Ευρωπαίων και της κυβέρνησης».

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «το ΔΝΤ έπεσε έξω κατά 42 φορές όσον αφορά τις προβλέψεις τους για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2016».

«Το βασικό σενάριο πάνω στο οποίο δουλεύουν οι πάντες, είναι να υπάρξει στις 22 Μαΐου μια συμφωνία συνολική και με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, αλλά και με την έγκριση της τεχνικής συμφωνίας», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας.

«Τα σήματα που παίρνουμε, τα μηνύματα που υπάρχουν και από το πολιτικό πεδίο, αλλά και από το οικονομικό πεδίο, είναι ότι βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία και η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι ότι θα υπάρχει τελικά συμφωνία, είτε στις 22 Μαΐου είτε λίγες μέρες μετά» συμπλήρωσε ενώ σε ερώτηση αν δεν επιτευχθεί η συμφωνία την προσεχή Δευτέρα, απάντησε:

«Μπορεί να περάσουν κάποιες μέρες ακόμα, ώστε να γεφυρωθούν κάποιες τελευταίες διαφορές, αλλά, νομίζω, ότι περιμέναμε 7 χρόνια για τη ρύθμιση. Το να περάσουν και δέκα μέρες δεν έγινε και κάτι πολύ σημαντικό».

«Εφόσον δεν μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα και εφόσον δεν έχουμε τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων, δεν υπάρχει και κανένας λόγος να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα» , επανέλαβε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου