Παρασκευή, Μαΐου 19, 2017

«Ποτάμι» το αίμα στη Βενεζουέλα: Στους 45 οι νεκροί στις διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο (Video)




Το αίμα συνεχίζει να ρέει ποτάμι στη Βενεζουέλα όπου ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων αυξάνεται στους 45 επιβεβαιωμένους θανάτους...


Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, ένας νεαρός άντρας έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στη βορειοδυτική Βενεζουέλα, όταν ένα βαν πέρασε πάνω από τον νεαρό.

Ο Πολ Μορένο, 25 ετών, κατέληξε στο νοσοκομείο λίγα λεπτά μετά την εισαγωγή του λόγω κρανιο – εγκεφαλικών κακώσεων. Σύμφωνα με μαρτυρία του βουλευτή Χουάν Πάμπλο Γκουανίπα δήλωσε πως το βαν συνοδευόταν από μια μοτοσικλέτα – η προσωπική του… αστυνομία είναι συνήθως που επιβαίνει σε μοτοσικλέτες- και κατηγόρησε τον Μαδούρο για τον θάνατο του 25χρονου.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό ο ανιψιός ενός από τους κυβερνήτες των περιφερειών της χώρας βρίσκεται μεταξύ των νέων θυμάτων, στις διαδηλώσεις κατά του Προέδρου της χώρας.

Η οικονομική και πολιτική κρίση στην Βενεζουέλα έχει φέρει, τα τελευταία χρόνια, τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι κατά των πολιτικών του Νικολά Μαδούρο ήταν η απόφασή του, πριν από λίγου μήνες, να παρακάμψει το σύνταγμα στην διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης αλλά και να πάρει ως πρόεδρος της Βενεζουέλας και τη δικαστική εξουσία.

Από την 1 η Απριλίου οι πολίτες της χώρας βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους διαδηλώνοντας κατά του καθεστώτος και των πολιτικών του Μαδούρο. Υπολογίζεται πως έχουν γίνει περισσότερες από 2500 προσαγωγές, ενώ έχουν γίνει τουλάχιστον 150 συλλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου