Τρίτη, Μαΐου 23, 2017

Τα μοιραία λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία της 8ετούς εξαφάνισης του Αλέξανδρου





Σειρά λαθών της Αστυνομίας είχαν ως αποτέλεσμα η οικογένεια του Αλέξανδρου Καρασαβίδη να βιώνει επί οχτώ ολόκληρα χρόνια ένα δράμα.....

Ο Αλέξανδρος, ο οποίος ήταν τοξικομανής, έφυγε από το σπίτι του στο Μενίδι στις 30 Μαΐου 2009 και βρέθηκε νεκρός από αστυνομικούς το απόγευμα της ίδιας ημέρας με μία σύριγγα στα χέρια, σε παγκάκι πάρκου στην οδό Μεγάλου Βασιλείου. Πάνω του δεν είχε κανένα στοιχείο που θα μπορούσε να φανερώσει την ταυτότητά του, ενώ η οικογένειά του δήλωσε την εξαφάνιση τρεις μήνες μετά πιστεύοντας ότι ο Αλέξανδρος θα γυρίσει κάποια στιγμή μόνος του.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Αλέξανδρος να καταλήξει στα αζήτητα και να ταφεί ως «αγνώστων στοιχείων» στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών. Τρία χρόνια μετά έγινε η εκταφή του και λίγο καιρό αργότερα τα οστά του κατέληξαν στο χωνευτήριο.

Τα «γιατί» της οικογένειας είναι πολλά. Οι αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος λειτούργησαν ως ώφειλαν και φρόντισαν προκειμένου την 1η Ιουνίου 2009, μία ημέρα μετά τον εντοπισμό του πτώματος, να ληφθούν τα αποτυπώματα του Αλέξανδρου στο νεκροτομείο Αθηνών. Η απάντηση, ωστόσο, που έλαβαν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ήταν ότι «τα αποτυπώματα δεν ανήκουν σε προσεσημασμένο άτομο». Το ερώτημα είναι γιατί δεν ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα από τη στιγμή που ο Αλέξανδρος είχε σημανθεί στο παρελθόν δύο φορές, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σαν να μην έφτανε αυτό, όμως, όταν τρεις μήνες μετά το θάνατο του 24χρονου η οικογένειά του δήλωσε την εξαφάνιση, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ενεργοποιήθηκαν προκειμένου να επιδείξουν στη μητέρα τις φωτογραφίες των ατόμων που βρέθηκαν νεκρά χρονικά κοντά στην περίοδο της εξαφάνισης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα είχε μεταβεί στο Τμήμα Αναζητήσεων της ΓΑΔΑ και είχε αιτηθεί να δώσει DNA, σε μία προσπάθεια να βρεθεί το παιδί της μέσω εργαστηριακών εξετάσεων. Το αίτημά της, ωστόσο, δεν έγινε δεκτό.

Η μητέρα συνήθιζε να πηγαίνει στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη. Την περασμένη Παρασκευή, χάρη στην οξυδέρκεια ενός αστυνομικού που παρακολουθούσε την εκπομπή, έγινε αντιληπτό ότι ο Αλέξανδρος που αναζητείται είναι το άτομο που βρέθηκε νεκρό πριν από οχτώ χρόνια.

ελεύθερος τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου