Κυριακή, Μαΐου 14, 2017

ΒΟΜΒΑ: Μεσίτες του Κώστα Σημίτη οι Γλυξμπουργκ - Τα γραφεία στο Κολωνάκι, η παρέα των επιχειρηματιών, το μπαρ και η χρηματοδότηση

 

Φαίνεται πως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δεν είναι πλέον ιδιοκτήτης των γραφείων του στο Κολωνάκι καθότι τα πούλησε ώστε να εξασφαλίσει τους πόρους που είχε ανάγκη για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του ιδρύματος που φέρει το ονοματεπώνυμό του.


Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό εδώ και δυο μήνες η έδρα του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Σημίτης έχει μεταφερθεί σε άλλο σημείο του Κολωνακίου, με τον πρώην πρωθυπουργό να νοικιάζει τον νέο χώρο σε «τιμή κρίσης», στα όρια της φιλικής παραχώρησης, δεδομένου ότι ο ιδιοκτήτης φέρεται να είναι ο επικεφαλής διεθνούς φήμης δικηγορικής εταιρείας.

Η είδηση πως ο Κώστας Σημίτης πούλησε την ιδιωτική του περιουσία για να στηρίξει οικονομικά τη λειτουργία του Ιδρύματός του κυκλοφόρησε, σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», στις αρχές Μαρτίου, όταν και ο Κώστας Σημίτης ήταν ομιλητής στο Δεύτερο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ένα βράδυ, στο μπαρ του ξενοδοχείου όπου διεξαγόταν το συνέδριο, μια παρέα επιχειρηματιών που διατηρεί ισχυρούς διαύλους επικοινωνίας με τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαο, συζητούσε θετικά για την περίπτωση του Κώστα Σημίτη, γεγονός που σημαίνει πως ο πρώην πρωθυπουργός είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να πουλήσει το ακίνητο.

Ωστόσο, ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως σε όλη αυτή την ιστορία φαίνεται πως σημείο αναφοράς αποτελεί ο γιος του τέως, ο Νικόλαος. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Νικόλαος, ο οποίος τα τελευταία διαμένει στην Ελλάδα και αναπτύσσει πολυσχιδή δράση, ήταν ένα από τα πρόσωπα που μεσολάβησαν παρασκηνιακά για να μπορέσει ο Σημίτης να βρει αγοραστή για τα γραφεία που διέθετε στα γραφεία της οδού Ακαδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου