Τρίτη, Μαΐου 30, 2017

Γεωργιάδης: «Ο Σκυλακάκης έχει θράσος. Να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη!»

 

Περίπτωση νεοφιλελέ Σκυλακάκη: Μετά τις ΜΚΟ τώρα ανέλαβε «δράση» στο κόμμα του Μητσοτάκη!


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την επιλογή Θόδωρου Σκυλακάκη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Συνεχίζει να προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις αλλά και εύλογα ερωτήματα στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας η τοποθέτηση του ακραία νεοφιλελεύθερου Θόδωρου Σκυλακάκη στη θέση του επικεφαλής της νεοσύστατης «Ομάδας Δράσης» του κόμματος για τις επενδύσεις. Αν η Ν.Δ. χρειάζεται τον κ. Σκυλακάκη να ηγηθεί της προσπάθειας διαμόρφωσης ενός σοβαρού επενδυτικού σχεδίου για τη χώρα, τότε κάτι πηγαίνει πολύ στραβά στο… βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Πολλά, εξάλλου, μέλη και στελέχη του κόμματος δεν έχουν κοντή μνήμη και δεν ξεχνούν ότι μπορεί ο κ. Σκυλακάκης να παρουσιάζεται ως ειδικός στον ιδιωτικό τομέα, αλλά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σιτιζόμενος από τον κρατικό: αρχικά ως σύμβουλος του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έπειτα ως στέλεχος του πολιτικού σχεδιασμού της Ν.Δ., ως αντιδήμαρχος στον Δήμο Αθηναίων, ως γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εξωτερικών και, τέλος, ως ευρωβουλευτής επί πέντε χρόνια! Στο δε ΥΠΕΞ οι «επενδύσεις» για τις οποίες έγινε γνωστός ήταν αυτές που γίνονταν σε διάφορες εξωτικές και άλλες ΜΚΟ, μεταξύ άλλων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής στην… Καραϊβική.

Πολλοί θυμούνται επίσης ότι μόλις πριν από τρία μόλις χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2014, ο κ. Σκυλακάκης, που είχε απομακρυνθεί από τη Ν.Δ., έκανε έξαλλο τον νυν αντιπρόεδρο του κόμματος Αδωνι Γεωργιάδη. «Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης έχει θράσος. Να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη!» έλεγε τότε στον τηλεοπτικό αέρα ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωνε πως θα έπρεπε να ντρέπεται γιατί «τον ευεργέτησε η Νέα Δημοκρατία και κάνει κριτική». Είχε συμπληρώσει μάλιστα: «Μιλάνε όλοι, μιλάει και ο Σκυλακάκης».

Γέλια (και κλάματα) προκαλούν επίσης οι δημόσιες παρεμβάσεις του εκλεκτού του Στέφανου Μάνου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποκορύφωμα όταν σε ανάρτησή του (η οποία μυστηριωδώς στη συνέχεια… εξαφανίστηκε, προφανώς λόγω της γενικής κατακραυγής) κατηγόρησε τους ταλαιπωρημένους εργαζομένους της εταιρίας Μαρινόπουλος ότι «επέλεξαν κακό εργοδότη», άρα φέρουν ευθύνη της κακής οικονομικής κατάστασης που επικρατούσε τότε στην εταιρία. Αλλά και η φοβερή ατάκα «θα είναι αυτοπυροβολισμός αν ανακοπεί η προσπάθεια του Μνημονίου» που έκανε το 2011 ως ευρωβουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου