Παρασκευή, Μαΐου 26, 2017

Ο Τραμπ είπε πως οι Γερμανοί είναι «πολύ κακοί»...




δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel...

Νέα διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Γερμανίας προκάλεσε ο Ντόναλντ Τραμπ, που κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες για...

την Σύνοδο του ΝΑΤΟ και την συνάντησή του με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποκάλεσε τους Γερμανούς «πολύ κακούς».

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, χθες Πέμπτη που ο πρόεδρος των ΗΠΑ είδε τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, φέρεται να είπε: «Οι Γερμανοί είναι κακοί, πολύ κακοί».

«Βλέπετε τα εκατομμύρια αυτοκίνητα που πωλούν στις ΗΠΑ. Φρικτό. Εμείς θα το σταματήσουμε αυτό», εξήγησε - κατά κάποιον τρόπο - τον χαρακτηρισμό του ο Τραμπ.

Σύμφωνα με το περιοδικό, στο σημείο αυτό παρενέβη ο Γιούνκερ, που υπερασπίστηκε την Γερμανία, λέγοντας ότι όλοι ευνοούνται από το ελεύθερο εμπόριο.

Σήμερα Παρασκευή που ξεκινά η σύνοδος G7 στην Ταορμίνα της Ιταλίας, ο πρόεδρος Τραμπ θα συναντήσει από κοντά την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν αντιδράσεις για το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Μέρκελ στον Λευκό Οίκο, υπήρξαν πολλές στιγμές αμηχανίας, με τον Τραμπ να αρνείται την χειραψία μπροστά στις κάμερες και την επομένη να δηλώνει πως ζήτησε από την Καγκελάριο να πληρώσει η Γερμανία τα ποσά που οφείλει στο ΝΑΤΟ...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου