Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017

Απίστευτοι χαρακτηρισμοί Μίχαλου κατά του Καμίνη




«Φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης», αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΕΒΕΑ στην ανακοίνωσή του
«Το ΕΒΕΑ έχει ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (κυβέρνηση, Περιφέρεια Αττικής, εισαγγελέα και Ευρωπαϊκή Ένωση) για τις απολύτως παράνομες ενέργειες...
του δήμου Αθηναίων», τονίζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας, απαντώντας με ανακοίνωσή του σε όσα του προσάπτει ο δήμος, με αφορμή τη νέα σημερινή ανακοίνωσή του για τα εγκαίνια του κτιρίου που έχει προγραμματίσει το επιμελητήριο για την προσεχή Δευτέρα.

Στην ανακοίνωσή του το επιμελητήριο αναφέρει τα εξής:

«Ο δήμαρχος Αθηναίων σήμερα έδωσε στον Τύπο ανακοίνωση σχετικά με το κτίριο του ΕΒΕΑ στην οδό Αμερικής αρ. 8, με την οποία για πολλοστή φορά ψεύδεται και κατατρυχόμενος από ιδιόμορφη ψυχοπαθολογία προσπαθεί να υπερκεράσει τον έλεγχο των δημοτικών οργάνων του και των δημοτών του. Είναι η προσφιλής τακτική του «κλέφτη που φωνάζει για να φύγει ο νοικοκύρης». Η αλήθεια είναι ότι το ΕΒΕΑ το έτος 2013 σύναψε σύμβαση με τον δήμο Αθηναίων για την αποκατάσταση του κτιρίου που ανήκει στην ιδιοκτησία του και βρίσκεται στην Αθήνα επί της οδού Αμερικής αρ. 8, και τη χρήση του αποκλειστικά ως κέντρου ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας (Θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων). Όμως, ο δήμος Αθηναίων παραβίασε πολλαπλώς την εν λόγω προγραμματική σύμβαση και συγκεκριμένα:

(α) αρνήθηκε την από κοινού με το ΕΒΕΑ θέσπιση κανονισμού λειτουργίας και διοίκησης του κέντρου, (β) αρνήθηκε την από κοινού με το ΕΒΕΑ λειτουργία και διοίκηση του κέντρου, (γ) επιδίωξε να χρησιμοποιήσει το κτίριο μόνος του χωρίς την συμμετοχή του ΕΒΕΑ, (δ) επιδίωξε να εγκαταστήσει στο κτίριο άλλες δραστηριότητες άσχετες με την συμφωνηθείσα χρήση, (ε) εγκατέστησε στο κτίριο υπηρεσίες του, άσχετες προς την συμφωνηθείσα δραστηριότητα (υπηρεσία υποδοχής προσφύγων κλπ).

Το ΕΒΕΑ επιδίωξε να επιλύσει το πρόβλημα των παραβιάσεων της προγραμματικής σύμβασης συμβιβαστικά, αλλά ο δήμος Αθηναίων επέδειξε αδικαιολόγητη εμμονή στην παραβίασή της αρνούμενος να αποδεχθεί την νομιμότητα. Κατόπιν της πολλαπλώς εκδηλωθείσας παραβατικής συμπεριφοράς του δήμου, το ΕΒΕΑ νομίμως κατήγγειλε την προγραμματική σύμβαση, ανέλαβε την χρήση του κτιρίου και προχώρησε στην υλοποίηση της συμφωνηθείσας χρήσης, δηλαδή αποκλειστικά στην δημιουργία «Κέντρου Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας», και ετοιμάζεται να εγκαινιάσει τη δράση αυτή. Ο δήμος Αθηναίων προσέφυγε στα δικαστήρια, αλλά οι σχετικές αιτήσεις του απορρίφθηκαν. Το ΕΒΕΑ έχει ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (κυβέρνηση, Περιφέρεια Αττικής, εισαγγελέα και ευρωπαϊκή ένωση) για τις απολύτως παράνομες ενέργειες του δήμου Αθηναίων. Το πρόβλημα σ’ αυτή τη χώρα είναι ότι κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να παρανομούν κατά βούληση, ότι μπορούν να παραβιάζουν κατά βούληση τα εγγράφως συμφωνηθέντα και να αναιρούν τις υπογραφές τους χωρίς συνέπειες και ότι μπορούν να «διοικούν» κάνοντας ό,τι θέλουν».

«Η κατάντια της χώρας μας οφείλεται, δυστυχώς, σ’ αυτή τη νοοτροπία και κάποιοι δυστυχώς, δεν θέλουν να την αλλάξουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου