Παρασκευή, Μαΐου 26, 2017

Φόβοι ότι ο βομβιστής είχε ετοιμάσει και δεύτερη βόμβα – Τι εξετάζουν οι Αρχές (εικόνες)




Οι αστυνομικοί που έκαναν έφοδο στο σπίτι του Σαλμάν Αμπεντί, ανακάλυψαν μεγάλη ποσότητα χημικών και άλλων συστατικών
Έρευνες για το συνεργό του βομβιστή
Η αποκάλυψη του δικτύου εξτρεμιστών που συνδέονται με τη Λιβύη
Το ενδεχόμενο ο μακελάρης να έφτιαξε μόνος του τη βόμβα....


Τη στιγμή που οι βρετανικές Αρχές συνεχίζουν πυρετωδώς τις έρευνές τους για το μακελειό στο Μάνστεστερ, υπάρχουν φόβοι ότι ο βομβιστής του Μάντσεστερ πιθανότατα είχε κατασκευάσει και μια δεύτερη βόμβα, η οποία πλέον βρίσκεται στα χέρια τζιχαντιστών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline, οι αστυνομικοί που έκαναν έφοδο στο σπίτι του Σαλμάν Αμπεντί, ανακάλυψαν μεγάλη ποσότητα χημικών και άλλων συστατικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εκρηκτικών.

Police fear a SECOND bomb made by Manchester Arena suicide attacker is in the hands of his accomplices http://dailym.ai/2rmHwQD 



Police fear SECOND bomb is in the hands of jihadists

Officers who raided the home of Salman Abedi allegedly discovered a huge stash of explosive chemicals and other components.dailymail.co.uk


150150 Retweets
7373 likes
Twitter Ads info & Privacy





Η ποσότητα των ευρημάτων είναι αυτό που προβληματίζει τις Αρχές και τις κάνει να πιστεύουν ότι ο Αμπεντί θα μπορούσε να είχε φτιάξει περισσότερες από μία βόμβες και να τις είχε μοιράσει σε άλλους εξτρεμιστές που βρίσκονται σε βρετανικό έδαφος.

Έρευνες για το συνεργό του βομβιστή

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν φόβοι ότι ο εξτρεμιστής που βοήθησε τον μακελάρη έχει διαφύγει από το Ηνωμένο Βασίλειο πριν από την έκρηξη της Δευτέρας , που κόστισε τη ζωή 22 αθώων ανθρώπων.

Οι ειδικοί εργάζονται όλο το 24ωρο εξετάζοντας κάμερες και υλικό σε κεντρικά σημεία του Ηνωμένου Βασιλείου για να εντοπίσουν νέα στοιχεία για τον βομβιστή και τον συνεργό του. Ακόμη, αναζητούν και πιθανά ηλεκτρονικά ίχνη.

Η αποκάλυψη του δικτύου εξτρεμιστών που συνδέονται με τη Λιβύη

Καθώς οι υπηρεσίες εργάζονται για την αποκάλυψη του δικτύου των εξτρεμιστών που συνδέονται με τη Λιβύη, οι υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους διαφορετικούς ρόλους που έχουν διαδραματίσει οι εξτρεμιστές.

Επτά μέλη μιας εικαζόμενης τρομοκρατικής «κυψέλης«» στην Αγγλία κρατήθηκαν από την αστυνομία την Πέμπτη το βράδυ μετά από μια σειρά δραματικών επιδρομών σε σχέση με την κτηνωδία του Μάντσεστερ.



Συνελήφθησαν συγγενείς από την ευρεία οικογένεια του Salman Abedi και άλλα άτομα που πιστεύεται ότι είναι από λιβυκή καταγωγής.

Όμως, οι ντετέκτιβ φοβούνται ότι περαιτέρω βασικά στοιχεία της συμμορίας θα παραμείνουν κρυφά, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ετοιμάζονται νέες επιθέσεις.

Μετά από μια σειρά επιδρομών σε ολόκληρο το Μάντσεστερ, το Γουίγκαν και το Nuneaton στο Warwickshire, η αστυνομία δήλωσε ότι είχε κάνει «σημαντικές» συλλήψεις και κατάσχεσε «πολύ σημαντικά» αντικείμενα.

Οκτώ άτομα υπό σύλληψη

Δέκα ύποπτοι συνελήφθησαν από τις βρετανικές αρχές σε σχέση με την βομβιστική επίθεση στο στάδιο του Μάντσεστερ.

Μία γυναίκα κι ένας άντρας που είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι, αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Οκτώ από τους συλληφθέντες κρατούνται. Ένας από αυτούς πιστεύεται ότι είναι ο 23χρονος Ισμαήλ Αμπέντι, αδερφός του Σαλμάν Αμπέντι.

Το ενδεχόμενο ο μακελάρης να έφτιαξε μόνος του τη βόμβα

Την ίδια ώρα, πηγή με γνώση των ερευνών ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο Βρετανός καμικάζι ενδέχεται να έφτιαξε μόνος του τον εκρηκτικό μηχανισμό ή με κάποια βοήθεια από έναν συνεργό του.



«Η έρευνα συνεχίζει να επικεντρώνεται στην αναζήτηση συνεργών και το δίκτυο, ωστόσο θα μπορούσε να έχει κατασκευάσει μόνος του τη βόμβα» είπε η πηγή στο Ρόιτερς.

Αυτή η πηγή επισήμανε ότι ενώ ο βομβιστής ενδέχεται να έλαβε κάποια βοήθεια, είναι επίσης πιθανό να κατασκεύασε μόνος του τη βόμβα. Ορισμένοι ερευνητές διατυπώνουν φόβους ότι ένας έμπειρος κατασκευαστής βομβών παραμένει ασύλληπτος.

Οκτώ άνθρωποι παραμένουν υπό κράτηση στη Βρετανία, ενώ η αστυνομία του Μάντσεστερ άφησε ελεύθερη μια γυναίκα χωρίς να απαγγελθούν σε βάρος της κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου