Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017

Μάντσεστερ: Ομολόγησε ο αδελφός του μακελάρη - Μέλος της Αλ Κάιντα ο πατέρας




Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις δυο μέρες μέτα από το αιματοκίλισμα στο Μάντσεστερ Αρένα. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Λιβύης ο μικρότερος αδελφός του μακελάρη, Χασάμ Αμπέντι, ο οποίος συνελήφθη σήμερα (24.05.2017) ομολόγησε ότι τόσο αυτός... όσο και ο αδελφός του Σαλμάν Αμπέντι είναι τζιχαντιστές.

Μάλιστα, η αστυνομία της κυβέρνησης που συνέλαβε τον 20χρονο έβγαλε στο φως της δημοσιότητας και φωτογραφία του νεαρού που κρατείται. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο αδελφός του μακελάρη ετοίμαζε νέο τρομοκρατικό χτύπημα.

Την ίδια ώρα, τα τοπικά Μέσα μεταδίδουν πως τελικά και ο πατέρας τους δεν είναι τόσο αθώος καθώς είναι μέλος της Αλ Κάιντα από το 1994!

«Ο πατέρας Ραμαντάν Αμπέντι συνελήφθη επίσης» μία ημέρα μετά τη σύλληψη του Χασέμ, του αδελφού του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης, δήλωσε ο Άχμεντ Μπιν Σάλεμ, ένας εκπρόσωπος της Δύναμης Αποτροπής, μιας μονάδας της αστυνομίας που δηλώνει πίστη στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Το 1993 ο Ραμαντάν είχε διαφύγει από την Λιβύη, ζητώντας πολιτικό άσυλο στη Βρετανία καθώς τον κυνηγούσαν οι μυστικές υπηρεσίες του δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι.

Εως σήμερα, ο πατέρας του τρομοκράτη ήταν διοικητής των Κεντρικών Υπηρεσιών Ασφαλείας της Λιβύης στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

Πριν συλληφθεί, ο πατέρας του βομβιστή είχε δηλώσει στο πρακτορείο Reuters ότι ο γιος του είχε επισκεφτεί τη Λιβύη πριν από περίπου ενάμιση μήνα και καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια λέγοντας “Δεν πιστεύουμε στις δολοφονίες αθώων ανθρώπων. Δεν μας εκφράζουν.”

Ο Χασάμ Αμπέντι γεννήθηκε το 1997 και τα τελευταία χρόνια ζούσε μαζί με τους γονείς του στην Λιβύη.Λίγες ώρες μετά το αιματοκύλησμα στο Μάντσεστερ Αρένα στην συναυλία της Αριάνα Γκράντε, η αστυνομία είχε συλλάβει και τον μεγαλύτερο αδελφό του μακελάρη ονόματι Ισμαΐλ, 23 ετών.

Σύμφωνα με το BBC, οι δυο συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν αφορούν άτομα τα οποία δεν εμπλέκονται μόνο στην τρομοκρατική επίθεση του Μάντσεστερ Αρένα αλλά συμμετείχαν και σε "χτυπήματα" που έγιναν πριν από πέντε χρόνια και φέτος αντίστοιχα.

Οι Αρχές είχαν υποστηρίξει εξαρχής ότι ο 22χρονος βομβιστής αυτοκτονίας, είχε συνεργούς καθώς δεν μπορούσε να φτιάξει μία τόσο ισχυρή και πολύπλοκη βόμβα, η οποία είχε ακόμη και καρφιά ώστε να σκοτώσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι αστυνομικοί βρήκαν την τραπεζική κάρτα που είχε στην τσέπη του και πρόδωσε την ταυτότητα του μακελάρη. Αυτό το στοιχείο είναι που έκανε πιο απλή την ταυτοποίηση του. Μάλιστα,αξιωματούχος από την Τρίπολη στην Λιβύη επιβεβαιώνει ότι ο μακελάρης βρισκόταν στην Λιβύη πριν από 6 εβδομάδες ενώ μετά από εκεί φέρεται να ταξίδεψε στην Σαουδική Αραβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου