Τρίτη, Μαΐου 23, 2017

Επίθεση στο Μάντσεστερ: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής (εικόνες)





Τουλάχιστον 22 άτομα σκοτώθηκαν και περίπου 59 τραυματίστηκαν κατά την βομβιστική επίθεση σε στάδιο του Μάντσεστερ, μετά το τέλος της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε.....

– Το χτύπημα φέρεται να συνέβη λίγο μετά τις 10 το βράδυ.

– Περίπου 21.000 άτομα βρίσκονταν στο συναυλιακό χώρο την ώρα της έκρηξης.

– Τα θύματα έχουν μεταφερθεί σε έξι διαφορετικά νοσοκομεία στην περιοχή του Μάντσεστερ.

– Σύμφωνα με την Wall Street Journal, καθώς και τον Guardian οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο Μάντσεστερ έχουν ήδη καταφέρει να ταυτοποιήσουν τον μακελάρη αυτοκτονίας, μέσω του DNA του.

– Η αστυνομία του Μάντσεστερ ανακοίνωσε ότι η βομβιστική επίθεση θα αντιμετωπίζεται ως «τρομοκρατικό χτύπημα». Την βομβιστική επίθεση έκανε ένας άνδρας, ο οποίος πέθανε στη σκηνή του εγκλήματος. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο αν ενήργησε μόνος τους ή αν ήταν ένα προμελετημένο σχέδιο από το Ισλαμικό Κράτος.

Εκατοντάδες γονείς ψάχνουν τα παιδιά τους μέσω των social media, τα οποία χάθηκαν μέσα στο χάος που δημιούργησε η έκρηξη.



– «Δεν έχω λόγια για ό,τι συνέβη. Από τα βάθη της καρδιάς μου, είμαι τόσο στεναχωρημένη. Δεν έχω λέξεις», έγραψε η Αριάνα Γκράντε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter.

– Αστυνομικοί περιπολούν κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς, όπως επίσης και στα τρένα, ενώ η εφαρμογή των μέτρων επεκτείνεται και σε ολόκληρη την Βρετανία.

Φερόμενος ως τζιχαντιστής μετέδωσε σε βίντεο που αναρτήθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση με καθαρή αγγλική προφορά και καλυμμένο το πρόσωπό του: «Αυτή είναι μόνο η αρχή. Τα λιοντάρια στη σημαία του Ισλαμικού Κράτους θα επιτεθούν σε όλους τους άπιστους και τους προδότες».

Συγκλονιστικές και άκρως φρικιαστικές είναι οι μαρτυρίες όσων γλύτωσαν από την επίθεση τονίζοντας ότι ανθρώπινα μέλη υπήρχαν παντού.



– Ταυτοποιήθηκε το πρώτο θύμα και πρόκειται για την Georgina Callander, την οποία τα βρετανικά μέσα αποκαλούν «superfan» της Αριάνα Γκράντε. H 16χρονη είχε παρακολουθήσει και στο παρελθόν συναυλίες της Γκράντε, μάλιστα είχε φωτογραφηθεί και μαζί της.

– Ανταποκριτής του ΣΚΑΙ από το Λονδίνο μεταδίδει την πληροφορία ότι ένα κοριτσάκι οκτώ ετών με ελληνικό όνομα βρίσκεται ανάμεσα στα παιδιά που αγνοούνται μετά το φονικό χτύπημα. Η οκτάχρονη Σάφι Ρόουζ Ρούσος είχε πάει στην συναυλία με τη μαμά της και την αδερφή της που νοσηλεύονται τραυματισμένες.



Η διεθνής κοινότητα καταδικάζει το αιματοκύλισμα στο Μάντσεστερ.

– Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, αναστέλλει την προεκλογική της εκστρατεία για τις επόμενες ημέρες. Στο διάγγελμά της, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά της προς τις οικογένειες των νεκρών, αλλά και τις ευχαριστίες τις σε όλους όσοι βοήθησαν μετά την επίθεση, η βρετανίδα πολιτικός επανέλαβε τα όσα έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής η αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου