Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017

«Πέτσινες» ειδήσεις...

 

Άντα Ψαρρά

Συναγωνίζονται τελικά σχεδόν στα ίσα η τηλεόραση με το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες και τα...
επώνυμα (και ανώνυμα) ιστολόγια στην κατασκευή μεγάλων και μικρότερων «πέτσινων» ειδήσεων.


«Πέτσινες» μετρήσεις, «πέτσινες» πωλήσεις και τελικά πλήρης κατάρρευση της δημοσιογραφίας μέσα στην προπαγάνδα και τις κατασκευές.

Για του λόγου το αληθές μόνο τη χθεσινή ημέρα είχαμε:

♦ Ταυτόχρονη διασπορά ψεμάτων και συκοφαντιών σε βάρος ενός αξιόλογου και αξιέπαινου ακαδημαϊκού καθηγητή του Δημοκρίτειου με στόχο την κάλυψη του διαπλεκόμενου συστήματος της διαχρονικής ηγεσίας του πανεπιστημίου και την εμπλοκή του με συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.

Κάτι ανάλογο με το δήθεν δώρο του πρώην αντιπρύτανη του ΑΠΘ σε τραγουδίστρια με χρήματα του Πανεπιστημίου. Όπως τώρα, έτσι και τότε η χορωδιακή των ανεξάρτητων ΜΜΕ κατασκεύασε, ενώ όταν αποδείχτηκε ακόμα και δικαστικά το ψέμα κανείς δεν μπήκε στον κόπο να το ανασκευάσει.

♦ Από το γνωστό οικονομικό νεοφιλελεύθερο ιστολόγιο «μάθαμε» ότι οι άθλιοι Σιριζαίοι έδωσαν τα κελιά του ΕΑΤ-ΕΣΑ βορά σε επενδυτές μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. «Θα τρίζουν τα κόκαλα του Μουστακλή του Οπρόπουλου και των άλλων αγωνιστών» αναφώνησε αρθρογράφος που στο παρελθόν «κρεμάστηκε» ανεπιτυχώς στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο αργότερα η είδηση έκανε... φτερά, αφού προηγουμένως είχε καταφέρει να προκαλέσει την ανάλογη αγανάκτηση.

♦ «Οσμή διαπλοκής» διαπίστωσαν ομόφωνα όλοι οι χρεωμένοι μιντιάρχες των μεγάλων ΠΑΕ. Η απόφαση του τελευταίου προέδρου μεγάλης ΠΑΕ (πράγμα που ήταν σαφές ήδη από τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό που ακυρώθηκε) να μπει κι αυτός, όπως άλλωστε πολύ πρόσφατα μπήκε και ο κουμπάρος Μαρινάκης, ξεσήκωσε σύσσωμη τη «δεοντολογία» που θέλει μεν πολλά κανάλια αλλά μοιρασμένα μεταξύ της χωρίς «αντιπολιτευτικές» σφήνες!

Σενάρια επί σεναρίων για τον διαπλεκόμενο Ιβάν που από εύρωστος και σοβαρός επιχειρηματίας ξαφνικά υποδεικνύεται ως το «φερέφωνο» του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για τις εισηγήσεις στο ΕΣΡ περί το πολύ 6 καναλιών, αυτό πέρασε φυσικά στα ψιλά κι ας έσκιζαν λίγους μήνες μόνο νωρίτερα όλοι αυτοί τα ρούχα τους για την «ελευθεροτυπία»!

Μάλιστα μίλησε ακόμα και ο κ. Κικίλιας και η Ν.Δ. για οσμή διαπλοκής. Ο πόνος για τους εργαζόμενους του μεγάλου καναλιού (στο οποίο κανείς από τους καταχρεωμένους με δάνεια μετόχους δεν ήθελε να βάλει το χέρι στην τσέπη) τελείωσε με την ομόφωνη «κοκκινοπράσινη» καταγγελία για την εξαγορά μετοχών από τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ.

♦ Οι κλοπές στα νοσοκομεία, δοθείσης και της ανακοίνωσης της χαϊδεμένης από τα ΜΜΕ ΠΟΕΔΗΝ, δεν αποδίδονται απλώς σε ληστές που προφανώς- δεν μπορεί;- όλο και κάποιες πληροφορίες θα είχαν και από τα μέσα, αλλά στην υποβάθμιση (!) των νοσοκομείων (προφανώς επί ΣΥΡΙΖΑ).

♦ Από κοντά και ο άλλος χαϊδεμένος των ΜΜΕ πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης που επιμένει να μη «βλέπει» ότι οι ίδιοι οι δήμαρχοι και το Ελεγκτικό Συνέδριο εμποδίζουν την τακτοποίηση των συμβασιούχων (που οι ίδιοι είχαν προσλάβει) και θεωρεί ότι φταίει ο υπουργός που μάλιστα στο τέλος θα αναγκαστεί να παραιτηθεί!

♦ Το μεγάλο «πάρτι» βέβαια που ξεκίνησε από χθες και θα συνεχιστεί για πολλές ημέρες είναι οι εκτιμήσεις για την αποτυχία συμφωνίας για το χρέος. Ενώ οι μεγάλες διαφορές του ΔΝΤ και του Σόιμπλε ήταν και είναι φανερό ότι δεν γεφυρώθηκαν, όπως όλα τα διεθνή αλλά (μέχρι χθες) και τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν εδώ και μήνες επισημάνει, σήμερα φταίνε οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης!

«Δεν με ενδιαφέρουν και τόσο το τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ» απεφάνθη ο γνωστός διευθυντής του πράσινου καναλιού απαντώντας στο σχόλιο του συμπαρουσιαστή του ότι στις διαφορές Γερμανίας και ΔΝΤ αλλά και άλλων χωρών οφείλεται, σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ, η λήξη της συνεδρίασης χωρίς τελική συμφωνία...

efsyn.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου