Παρασκευή, Μαΐου 19, 2017

Παυλόπουλος: Να γίνουμε δωρητές οργάνων





Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου έγιναν τα εγκαίνια της μονάδας μεταμόσχευσης νεφρού και χειρουργικής νεφροπαθών, στο «Λαϊκό» γενικό νοσοκομείο Αθηνών...





Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» για τη δωρεά τονίζοντας ότι σε δύσκολες εποχές για τον τόπο, η δωρεά αποκτά ιδιαίτερο νόημα.


«Μπορούμε και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι καθένας μας μπορεί να γίνει ευεργέτης, ευεργέτης ενός άλλου. Και είναι μια ευεργεσία που δεν εξαρτάται από κανένα άλλο περίσσευμα, εκτός από το πιο ευγενικό περίσσευμα που νοείται για τον άνθρωπο: Δηλαδή το περίσσευμα ψυχής», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για την δωρεά οργάνων τονίζοντας ότι ο δωρητής, υπηρετεί δύο μεγάλες αρχές, την υπεράσπιση της αξίας του ανθρώπου και την αρχή της αλληλεγγύης.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε έκκληση, ώστε όλοι «να συνδράμουμε τούτη την ώρα τον συνάνθρωπο».


Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος «ο καλύτερος τρόπος για να τονώσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη δεν είναι άλλος από το να γίνουμε δωρητές οργάνων. Είναι κάτι το οποίο μπορούμε να το κάνουμε πολύ εύκολα και είναι πολύ σημαντικό, ουσιαστικώς ανεκτίμητο».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου