Τρίτη, Μαΐου 23, 2017

Ελληνες πολιτικοί και κόμματα καταδικάζουν την επίθεση στο Μάντσεστερ...



Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας έσπευσε να καταδικάσει την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ Αρένα που...
σημειώθηκε στο τέλος της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 22 ατόμων και τον τραυματισμό 59.


Σε ανάρτηση του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έγραψε: Απόλυτη καταδίκη της αποτρόπαιης τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον Βρετανικό λαό και τη στήριξη μας στους συγγενείς των θυμάτων. Είμαστε στο πλευρό σας».

Τον αποτροπιασμό του για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο τουίτερ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας, μαζί τους. Αποτροπιασμός και αγανάκτηση» τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε στο Twitter: «22 έφηβοι καταδικάστηκαν σε θάνατο από έναν παράφρονα ενώ χαίρονταν μια συναυλία. Ο φανατισμός αφήνει πίσω του μόνο θύματα».

«Η σκέψη μας είναι στα παιδιά που χάθηκαν και στις οικογένειές τους. Αμοιβαίος σεβασμός και ελευθερία η απάντηση των λαών της Ευρώπης απέναντι στο μίσος και τον φόβο», έγραψε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε συγκλονισμένοι και καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση που προκάλεσε το θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανυποψίαστων εφήβων και παιδιών στο Μάντσεστερ. Πρόκειται για ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα αδιανόητης νοσηρότητας.Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των θυμάτων και την ολόψυχη συμπαράστασή μας στον Βρετανικό λαό», ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Λοβέρδος: Μας πολεμούν!

«Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ είναι μία ακόμη τραγική απόδειξη της σοβαρότητας της απειλής που σκιάζει την ευρωπαϊκή ήπειρο. Δεν αρκούν πλέον οι αυτονόητες καταδικαστικές δηλώσεις. Μας πολεμούν!», τόνισε σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

Κικίλιας: Αποτροπιασμός για την τρομοκρατική επίθεση

Τη λύπη του για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ εξέφρασε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκάι ο Βασίλης Κικίλιας. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε πως το κόμμα εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το τρομοκρατικό χτύπημα αλλά και τη βαθιά του λύπη για τα θύματα της επίθεσης. Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε παράλληλα την αγωνία του για το πού οδεύουμε και ως Ευρώπη τονίζοντας πως «δυστυχώς είναι ένας άλλος κόσμος πλέον κι οι προκλήσεις είναι πολύ μεγάλες, στις οποίες πρέπει να δώσουμε απαντήσεις».

Όπως είπε, τόσο στο ευρωπαϊκό πεδίο όσο και στο εσωτερικό και στα θέματα ασφάλειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ξεκάθαρος επισημαίνοντας πως «ο νόμος και η τάξη, δηλαδή η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, η αίσθηση ότι μπορώ να πάω το παιδί μου, στην παιδική χαρά, στο βρεφονηπιακό σταθμό, και να κυκλοφορήσω ελεύθερος, στο κέντρο της πόλης, θα πρέπει να είναι δεδομένο όχι, ζητούμενο σε μια Δημοκρατία. Είναι δέσμευσή μας» είπε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε, χθες βράδυ, σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ.

Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στο βρετανικό λαό και στην Κυβέρνησή του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών...






Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου