Παρασκευή, Μαΐου 19, 2017

Αμφιβολίες για το νέο κρούσμα «μπλε φάλαινας» στη Θεσσαλονίκη




 Μαθήτρια από τη Θεσσαλονίκη το νέο θύμα της «Μπλε Φάλαινας»
Μετά τον αυτοτραυματισμό κοριτσιού στην Κατερίνη

Αμφιβολίες εκφράζουν πηγές της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη, σχετικά...
με τη γνησιότητα της καταγγελίας Καθηγητή Αγγλικών από γυμνάσιο της Τούμπας, σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, σχετικά με ένα νέο κρούσμα του επικίνδυνου παιχνιδιού «αυτοκτονίας» της «μπλε φάλαινας» που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 300 εφήβους σε όλο τον κόσμο.

Ο καθηγητής υποστήριξε στην ραδιοφωνική εκπομή , στηριζόμενος σε όσα φέρεται να του αποκάλυψε μια συνάδελφος του, πως μια 14χρονη μαθήτριά της είχε χαραγμένα νούμερα στα χέρια και τα πόδια της.

Όταν η καθηγήτρια τη ρώτησε για ποιο λόγο χάραξε αυτούς τους αριθμούς στα χέρια της και αν συμβολίζουν κάτι, τότε η μαθήτρια ισχυρίστηκε πως συμμετέχει στη δοκιμασία της «μπλε φάλαινας», μαζί με τουλάχιστον άλλα 15 άτομα, φίλους και συμμαθητές της, μέσω οδηγιών που λαμβάνουν από άγνωστο χρήστη στο facebook.

Μάλιστα ο καθηγητής των Αγγλικών αρχικά ισχυρίστηκε πως για το περιστατικό έχει ενημερωθεί το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στη Θεσσαλονίκη.

Μετά τη δημοσιοποίηση και διάδοση του θέματος, το εν λόγω περιστατικό πήρε διαστάσεις.

΄Όπως όμως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει καμιά καταγγελία για το συγκεκριμένο συμβάν, ούτε στο αστυνομικό τμήμα της Τούμπας, ούτε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Επιπλέον , δημοσιογράφοι οι οποίοι επικοινώνησαν με τον καθηγητή που έκανε την παραπάνω καταγγελία, υποστηρίζουν πως δεν ήταν σε θέση να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τα όσα ισχυρίστηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ζωντανής του παρέμβασης στη ραδιοφωνική εκπομπη.

Επίσης αρνήθηκε να πει, έστω off the record, ποια ήταν η συνάδελφος του καθηγήτρια που του αποκάλυψε το περιστατικό αυτοτραυματισμού της μαθήτρίας της, ούτε το σχολείο όπου έλαβε χώρα το συμβάν.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και κυρίως των κινδύνων που ενέχει η διάδοση και δημοφιλία του παιχνδιού αυτοκτονίας "Μπλε φάλαινα" , μεταξύ των εφήβων, οι διωκτικές αρχές σκοπεύουν να προβούν σε όες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να κληθεί και να καταθέσει ο καθηγητής Αγγλικών, τα όσα υποστηρίζει πως γνωρίζει σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η 14χρονη ισχυρίστηκε πως δεν είναι μόνη που συμμετείχε στην "πρόκληση της Μπλε Φάλαινας", άλλα ακόμη 15 άτομα φίλοι και συμμαθητές έχουν λάβει μέρος τις τελευταίες 20 ημέρες στο "παιχνίδι" αυτοκτονίας.

Τι προηγήθηκε

Καθηγήτρια αντιλήφθηκε ότι 14χρονη μαθήτρια είχε χαράξει αριθμούς στα πόδια και τα χέρια της - Σύμφωνα την καταγγελία πήρε μέρος στο παιχνίδι με πολλούς φίλους και συμμαθητές της - Έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος...

Νέο περιστατικό αυτοτραυματισμού, αυτήν την φορά 14χρονης μαθήτριας από τη Θεσσαλονίκη, από το "παιχνίδι" αυτοκτονίας, γνωστό και ως "Μπλε Φάλαινα", ερευνά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της πόλης.

Συγκεκριμένα, το νέο κρούσμα έλαβε χώρα σε Γυμνάσιο της Τούμπας, το οποίο έκανε γνωστό ο καθηγητής Αγγλικών Διογένης Παπαδόπουλος μιλώντας στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη".

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε πως έπεσε στην αντίληψη καθηγήτριας ότι η 14χρονη μαθήτριά της είχε χαραγμένα νούμερα στα χέρια και τα πόδια της, με την νεαρή κοπέλα να της αποκαλύπτει στη συνέχεια ότι συμμετέχει στο παιχνίδι της «Μπλε Φάλαινας» .

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η 14χρονη ισχυρίστηκε, όπως ανέφερε ο καθηγητής Αγγλικών, πως δεν είναι μόνη που συμμετείχε στην "πρόκληση της Μπλε Φάλαινας", άλλα ακόμη 15 άτομα φίλοι και συμμαθητές έχουν λάβει μέρος τις τελευταίες 20 ημέρες στο "παιχνίδι" αυτοκτονίας.

Ύστερα από αυτήν την αποκάλυψη ειδοποιήθηκε άμεσα η μητέρα της μαθήτριας, με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να έχει αναλάβει την υπόθεση.

Το μυστηριώδες παιχνίδι, που έχει οδηγήσει δεκάδες νέους και νέες, κυρίως στη Ρωσία, σε αυτοκτονία, έφθασε και στην Ελλάδα, με το πρώτο παραλίγο θύμα της έχει καταγραφεί πριν λίγες ημέρες με μία 15χρονη από την Κατερίνη.

ΠΗΓΗ: thestival.gr

Δείτε βίντεο: 15χρονη από την Κατερίνη το πρώτο θύμα του διαδικτυακού «παιχνιδιού» 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου