Σάββατο, Μαΐου 27, 2017

ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ


 

Μια όχι και τόσο πολυπληθής συγκέντρωση, με… γαλάζιες πινελιές, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής μετά από σχετικό διαδικτυακό κάλεσμα, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.




«Καλούμε όλους τους φορείς, τα κόμματα, τα συνδικάτα, τους επιστημονικούς συλλόγους και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, όλες και όλους όσους σέβονται την ανθρώπινη ζωή και τη Δημοκρατία και δεν αποδέχονται την τυφλή βία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό κάλεσμα.

Φυσικά, το δικαίωμα στη διαμαρτυρία αποτελεί αδιαμφισβήτητα μέρος του «κορμού» του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, αλλά και υποχρέωση όταν μάλιστα κρίνεται ότι απειλείται η Δημοκρατία.
Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός της όψιμης ευαισθησίας για κινητοποιήσεις από «γαλάζια» στελέχη, με αφορμή ένα καταδικαστέο τρομοκρατικό χτύπημα, σαν να συνέβη για πρώτη φορά. Σαν να μην σημειώθηκε κάτι ανάλογο τα χρόνια των διακυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Δημοκρατικό δικαίωμα αποτελεί επίσης και η πολιτική εκμετάλλευση ενός τραγικού γεγονότος, το οποίο καταδικάζει σύσσωμο το πολιτικό σύστημα και η κοινωνία.

Οι ισχυρισμοί όμως – από γαλάζια χείλη – περί «επιστράτευσης της τρομοκρατίας» για την «κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος» της χώρας, είναι -αν μη τι άλλο- σοβαροί αν κι εφόσον είναι τεκμηριωμένοι, ειδάλλως ανήκουν στη σφαίρα των «αεροψεκασμών».

Συγκεκριμένα, ο πρώην υποψήφιων ευρωβουλευτής της σύμπραξης Δράσης-Δημιουργίας Ξανά και νυν πολιτευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών, Αλφρέντο Σαλτιέλ, μοιράστηκε στο Twitter έναν τέτοιο ισχυρισμό, παρευρισκόμενος στην προαναφερθείσα διαμαρτυρία:

«Είμαστε εδώ στην Ακαδημία Αθηνών υπερασπιζόμενοι την Δημοκρατία έναντι αυτών π για ν την καταλύσουν επιστρατεύουν την τρομοκρατία», έγραψε χαρακτηριστικά.




Ακολουθήστε
Αλφρέντο Σαλτιέλ @AlfredoSaltiel


Είμαστε εδώ στην Ακαδημία Αθηνών υπερασπιζόμενοι την Δημοκρατία έναντι αυτών π για ν την καταλύσουν επιστρατεύουν την τρομοκρατία #papadimos
7:16 μ.μ. - 26 May 2017


1515 Retweet
1919 "μου αρέσει"
Πληροφορίες για τις διαφημίσεις του Twitter & Απόρρητο

Η απάντηση ωστόσο σε ισχυρισμούς αυτού του είδους, δόθηκε από τη συμμετοχή του κόσμου στη διαμαρτυρία, η οποία άλλωστε φαίνεται στις φωτογραφίες.



Λίγες ώρες νωρίτερα, γνωστοί δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ εξέφραζαν την άποψη ότι χθες Πέμπτη θα έπρεπε να πέσει «μαύρο» σε Facebook και Twitter.

Ευτυχώς, οι ελληνικές αρχές δεν είχαν την ίδια άποψη κι έτσι ο κ. Σαλτιέλ μπορεί να γράψει στο Twitter, ό,τι αυτός θέλει. Το αν σπάει κάθε όριο γραφικότητας είναι κι αυτό δημοκρατικό του δικαίωμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου