Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017

Ο τουρκικός στόλος ξανά στο Αιγαίο - Δεκάδες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις


Σε ολόκληρο το Αιγαίο έχουν αναπτυχθεί οι βασικές μονάδες του τουρκικού στόλου - 33 παραβιάσεις έκαναν το πρωί τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα - Το απόγευμα 10 τουρκικά μαχητικά προσέγγισαν Χίο, Λέσβο και Ρόδο
Παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων....
στην Αθήνα ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις... βελτιώνονται, η Άγκυρα βαδίζει αργά αλλά σταθερά στο μονοπάτι της έντασης. Στο πλαίσιο της μεγάλης αεροναυτικής τουρκικής άσκησης «θαλασσόλυκος» (Deniz Gordu) στο Αιγαίο έχουν βγει όλες οι μεγάλες μονάδες του τουρκικού στόλου.

Αύριο,τα τουρκικά παίγνια θα επικεντρωθούν στην περιοχή ανατολικά της Ρόδου, όπου αναμένεται να πλεύσουν τουρκικές φρεγάτες, υποβρύχια, πυραυλάκατοι και άλλα πλοία επιφανείας.
Σήμερα Πέμπτη, από νωρίς το πρωί τέσσερα τουρκικά ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 προέβησαν σε συνολικά 33 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη σταμάτησαν για λίγες ώρες τις πτήσεις τους εντός του ελληνικού εναέριου χώρου, αλλά περίπου από τις πέντε το απόγευμα ξανάρχισαν τις παραβιάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr. από τα 10 τουρκικά μαχητικά που ξεκίνησαν τις εικονικές επιχειρήσεις το απόγευμα της Πέμπτης, έξι κινήθηκαν ανάμεσα σε Χίο και Λέσβο και τέσσερα πέταξα ανατολικά της Ρόδου. Είναι ενδεικτικό ότι οι παραβιάσεις που καταγράφονται έπειτα από την παράνομη δραστηριότητα των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, δεν είχαν οριστικοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΕΘΑ μέχρι τις 19:30 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου