Κυριακή, Μαΐου 28, 2017

Βραβείο σεναρίου κέρδισαν Λάνθιμος και Φιλίππου στο φεστιβάλ των Καννών





70ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου
Κάννες: Χρυσός Φοίνικας στο «The Square», βραβείο σεναρίου στον Λάνθιμο

Ο Έλληνας σκηνοθέτης μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου για το «The Killing of a Sacred Deer»και η Λιν Ράμσεϊ για το «You Were Never Really Here» μοιράζονται το βραβείο σεναρίου

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ και τα άλλα μέλη της κριτικής επιτροπής...
στο 70ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες απένειμαν τον επετειακό Χρυσό Φοίνικα στην ταινία The Square του Σουηδού σκηνοθέτη Ρούμπεν Όστλουντ.

Παραλλήλως, η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ των Καννών απένειμε το βραβείο σεναρίου στον Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο και τον Ευθύμη Φιλίππου, βραβείο που μοιράζονται από κοινού με τη Λιν Ράμσεϊ.

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «The Killing of a Sacred Deer» δίχασε τους κριτικούς, ωστόσο θεωρούνταν μια από τις βασικές υποψηφιότητες για τον «Χρυσό Φοίνικα».

Μαζί με το «Ιερό Ελάφι» του Λάνθιμου, το βραβείο σεναρίου μοιράζεται και η Λιν Ράμσεϊ για την ταινία «You Were Never Really Here» στη μεγάλη της επιστροφή, μετά το «Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν». Η ταινία «You Were Never Really Here» της Λιν Ράμσεϊ είναι βασισμένη σε μυθιστόρημα του Τζόναθαν Εϊμς και πρωταγωνιστεί ο Χοακίν Φοίνιξ.


Πρόκειται για την πρώτη σημαντική διάκριση των δύο καλλιτεχνών στις Κάννες. Βραβεύτηκαν για την ταινία «Φόνος Ενός Ιερού Ελαφιού».







Ελληνική νίκη στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών.

Ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Ευθύμης Φιλίππου κέρδισαν το βραβείο καλύτερου σεναρίου για το ψυχολογικό θρίλερ «Φόνος Ενός Ιερού Ελαφιού».

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική διάκριση για τους δύο έλληνες καλλιτέχνες στις Κάννες. Ο κ. Λάνθιμος ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή «για αυτό το όμορφο δώρο».

Λάνθιμος και Φιλίππου θα μοιραστούν το βραβείο καλύτερου σεναρίου με την Λιν Ράμσεϊ για το έργο «You Were Never Really There».

Στο έργο των δύο ελλήνων σκηνοθετών πραγματεύεται την αδιευκρίνιστα θερμή σχέση ανάμεσα σε έναν πετυχημένο χειρούργο και έναν έφηβο, ο οποίος σταδιακά εισβάλει όλο και περισσότερο στη ζωή του ενήλικα φίλου του.

Στο έργο πρωταγωνιστούν η Νικόλ Κίντμαν και ο Κόλιν Φάρελ.

Στην κ. Κίντμαν απονεμήθηκε επίσης το βραβείο για την 70η επέτειο του φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου