Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017

Εγγυήθηκε η Μόσχα δάνεια του Τραμπ από την Deutsche Bank;




Μεγάλο μπέρδεμα... Οι Δημοκρατικοί βουλευτές ζητούν από τη γερμανική τράπεζα να τους παραδώσει έγγραφα και αρχεία σχετικά με τις επιχειρηματικές συναλλαγές της με τον Ντόναλντ Τραμπ πριν εκλεγεί πρόεδρος, μαζί....
με τις εσωτερικές της εκθέσεις για τις πιθανές σχέσεις που μπορεί να είχε ο πάμπλουτος επιχειρηματίας με ισχυρούς Ρώσους.

Τη σχετική επιστολή, που υπογράφουν πέντε βουλευτές των Δημοκρατικών της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, είναι μια ακόμα απόπειρα να διερευνηθούν οι σχέσεις της γερμανικής τράπεζας με τον Αμερικανό πρόεδρο την περίοδο που ήταν μεγιστάνας της αγοράς ακινήτων.

«Το Κογκρέσο είναι στο σκοτάδι για το εάν τα δάνεια που χορήγησε η Deutsche Bank στον πρόεδρο Τραμπ έχουν την εγγύηση της ρωσικής κυβέρνησης ή εάν κατά οιονδήποτε άλλο τρόπο σχετίζονται με τη Ρωσία», αναφέρεται στην επιστολή. Εκτός από τα δάνεια προς τον Τραμπ και την οικογένειά του, η επιτροπή ζητά λεπτομερείς πληροφορίες για την εσωτερική έκθεση της τράπεζας για τις λεγόμενες «συναλλαγές-καθρέφτη», δηλαδή για το ξέπλυμα των 10 δισ. δολαρίων που λέγεται ότι έκανε η Ρωσία, μέσω της Deutsche Bank.

Τον Ιανουάριο η γερμανική τράπεζα συμφώνησε να καταβάλλει 630 εκατ. δολάρια για να κλείσει εξωδικαστικά σχετικές υποθέσεις στη Βρετανία και τη Νέα Υόρκη. Ωστόσο ανάλογη έρευνα συνεχίζεται από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή των βουλευτών: «Η τάση της Deutsche Bank να εμπλέκεται σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος, κυρίως με ρωσική συμμετοχή, οι μη συμβατικές σχέσεις της με τον πρόεδρο και οι επανειλημμένες παραβιάσεις της αμερικανικής τραπεζικής νομοθεσίας, θέτουν σοβαρά ερωτήματα για το εάν οι εσωτερικές εκθέσεις της τράπεζας για τις συναλλαγές και τις οικονομικές σχέσεις του Τραμπ με τη Ρωσία είναι προσεγμένες».

Η Deutsche Bank δάνεισε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στον Τραμπ, όταν άλλες εμπορικές τράπεζες τον είχαν απορρίψει.

Μεταξύ άλλων, η τράπεζα παρενέβη για να χρηματοδοτηθεί η μετατροπή του παλιού Ταχυδρομείου στην Ουάσιγκτον σε ξενοδοχείο πολυτελείας και επέκτεινε την πίστωση για το ξενοδοχείο του Τραμπ στο Σικάγο, για το Trump National Doral στη Φλόριντα και το θέρετρο του γκολφ στο Μαϊάμι, σύμφωνα τουλάχιστον με τα οικονομικά στοιχεία που έχει δώσει ο ίδιος ο Τραμπ στη δημοσιότητα.

Η Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει, γράφουν οι Financial Times, ενώ η Επιτροπή της Βουλής ζητά μια απάντηση μέχρι της 2 Ιουνίου, παρότι δεν έχει την εξουσία να επιβάλει τη συμμόρφωση της τράπεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου