Παρασκευή, Μαΐου 19, 2017

Live από την Βουλή...



Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων

Συνεχής μετάδοση των προγραμμάτων διαδικτυακής τηλεόρασης της Βουλής των Ελλήνων

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE

Η ψηφοφορία είναι ονομαστική, έπειτα από σχετικό αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο της Βουλής, που συγκέντρωσε τις απαιτούμενες υπογραφές....


Έπειτα από μία πολύωρη συνεδρίαση με αντεγκλήσεις εκατέρωθεν, στη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αντιπαρατέθηκαν επί προσωπικού, ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι η ψηφοφορία είναι ονομαστική, έπειτα από σχετικό αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο της Βουλής, που συγκέντρωσε τις απαιτούμενες υπογραφές.

Ταυτόχρονα με την ονομαστική ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου διεξάγεται και εκείνη επί της τροπολογίας της ΝΔ για την απόδοση μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος στην κοινωνία.


Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων

Συνεχής μετάδοση των προγραμμάτων διαδικτυακής τηλεόρασης της Βουλής των Ελλήνων






22:00 Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν τηρήθηκε η κοινοβουλευτική σειρά των κομμάτων και έκανε λόγο για κακοπαιγμένη παράσταση και «καρικατούρα του δικομματισμού που δεν κόβει εισιτήρια». «Σήμερα παίζεται η τρίτη πράξη του δράματος για τον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση κάνει τη σοβαρότερη εκχώρηση κυριαρχίας του ελληνικού κράτους», είπε χαρακτηριστικά η Φ. Γεννηματά.

21:45 «Με κατηγορείτε ότι σας λέω πορφυρογέννητο, αλλά δεν έχουμε την ίδια διαδρομή, ούτε πολιτική ούτε προσωπική. Δεν μεγάλωσα με στόχο να γίνω πρωθυπουργός, ούτε να έχω καρέκλες», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης «αισθάνεται μεγάλη την απώλεια της καρέκλας και της κουτάλας».

21:40 «Θα σας συμβούλευα αντί να κρατήσετε τις δικές μου ομιλίες δυο χρόνια μετά, δεν μας δίνετε τις δικές σας δυο χρόνια πριν. Εσείς έχετε δυσκολία να εξηγήσετε πως αντί να σκίσετε τα μνημόνια φέρνετε 4ο μνημόνιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, και πρόσθεσε: «Δεσμεύει τη χώρα με νέα μέτρα μετά τη λήξη του 3ου μνημονίου. Αυτό λέγεται 4ο μνημόνιο».

20:30 «Tον Μάιο του 2019 που είναι οι ευρωεκλογές όχι μόνο δεν θα έχουμε τέταρτο μνημόνιο αλλά θα έχουμε βγει από τα μνημόνια ήδη από το 2018 και θα έχουν υλοποιηθεί όλα τα αντίμετρα που θα ανακουφίζουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.΄Κλείνει η αξιολόγηση και οδεύουμε μετά από επτά ολόκληρα χρόνια σε μια συνολική συμφωνία για να βγει η χώρα από τα μνημόνια», επισήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

19:40 «Σε λίγο 144 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 9 βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν θα αναμετρηθούν με τη συνείδησή τους και θα ψηφίσουν με τα δύο χέρια. Έτσι θα κλείσει ο κύκλος της μεγαλύτερης απάτης που έζησε η χώρα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

19:17 Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ανέφερε από του βήματος της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο πως η μεγάλη εικόνα είναι ότι η Ελλάδα σήμερα έπειτα από 3 μνημόνια παραμένει εγκλωβισμένη στα μνημόνια, σε αντίθεση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης που βγήκαν από τα μνημόνια.

18:47 «Θα ψηφίσουμε μόνο τη διάταξη για την αύξηση της φορολογίας των βουλευτών και θα σκεφτώ για το άρθρο που αφορά τη μείωση κόστους για τα αγροτικά εφόδια. Αλλά να σας κάνω τη χάρη να ψηφίσω τα αντίμετρα, δεν μπορώ να το κάνω κ. Τσίπρα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

18:45 Επίθεση κατά του ΔΝΤ εξαπέλυσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, υποστηρίζοντας ότι «διαχρονικά έχει κάνει λάθος εκτιμήσεις» και ότι «υπήρχαν εκτιμήσεις που βασίζονταν περισσότερο σε πολιτικές συμπάθειες και αντιπάθειες παρά σε πραγματικά οικονομικά δεδομένα».

18:41 Ονομαστική ψηφοφορία για τα μέτρα-αντίμετρα του πολυνομοσχεδίου θα καταθέσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλος Χριστίδης.

Ξεκαθάρισε ακόμα, ότι οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα καταψηφίσουν όλα τα άρθρα εκτός από δύο, τη μείωση του κόστους από το 24% στο 13% για τα αγροτικά εφόδια και την κατάργηση του αφορολόγητου των βουλευτών.

18.26 Για «μνημόνιο στην Τετάρτη» έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στην Βουλή, τονίζοντας ότι πρόκειται για μέτρα στήριξης της κερδοφορίας των μονοπωλίων και κατευθύνσεις αύξησης της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και ενίσχυσης της συγκέντρωσης του κεφαλαίου, τα οποία προωθούνται σε όλα τα κράτη- μέλη της ΕΕ.

17.37 Κατατέθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και των άρθρων του νομοσχεδίου. Αίτημα ονομαστικής επί της αρχής και για συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου αναμένεται να κατατεθεί και από τη ΝΔ.

17.19 Για κάλπικη αντιπαράθεση κυβέρνησης με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ενώ τόνισε ότι «το μόνο βεβαιωμένο πλεόνασμα σήμερα είναι η οργή του λαού εναντίον τους γιατί είναι υπηρέτες των δανειστών».

17.15 «Η συμφωνία σταθεροποιεί τη λειτουργία της οικονομίας και της χώρας, δίνει ορατότητα στη κοινωνία για βιώσιμη έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

17.00 Η ΝΔ κινήθηκε με την καλοστημένη ιστορία της βιωσιμότητας του χρέους και συμμάχησε με τον διάολο κατηγορώντας ακόμη και ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι ανέχονται την ελληνική κυβέρνηση, κατήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

16:32 Υπεραμύνθηκε των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για την καταπολέμιση της φτώχειας, μιλώντας την Ολομέλεια της Βουλής, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος.

«Σήμερα έχουμε καλύτερη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, αποτελεσματικότατη, και έχουμε αύξηση των εσόδων που σχηματίζονται μέσα στο 2017, παρά του πηχυαίους τίτλους ότι υπάρχει βόμβα στα θεμέλια του ΕΦΚΑ, ότι δεν υπάρχουν εισοδήματα, ότι δεν θα μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες των ασφαλισμένων από τα διαθέσιμα κεφάλαια. Μόνο από το ΙΚΑ είχαμε αύξηση κατά 12% των εισπράξεων, περίπου 413 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με πέρυσι», σημείωσε.

16.30 Ανέβηκαν οι τόνοι στην Ολομέλεια με τον Κωστή Χατζηδάκη να φωνάζει «έχετε πουλήσει την ψυχή σας» προς την πλευρά του υπουργού Οικονομικών. «Που την βρήκατε εσείς την ψυχή» απάντησε εκνευρισμένα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την σειρά του είπε προς τα έδρανα της ΝΔ πως «χτίζετε πάνω στο ψέμα».

16.10 Ευθείες βολές ότι η ΝΔ αρνείται να στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης για τη διευθέτηση του χρέους, μόλις τρεις ημέρες πριν από το Eurogroup, επέρριψε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

15.02 «Σήμερα ψηφίζουμε το μνημόνιο 3 plus με μέτρα για την περίοδο μέχρι και τον Ιούλιο του 2018, και το μνημόνιο 4 για την περίοδο μέχρι και το 2021 που αφορά την επόμενη Βουλή και την επόμενη κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

14.30 «Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα φορέσει και γραβάτα. Το είπε ο ασυμβίβαστος κύριος Τσίπρας που ψήφισε μνημόνια, έφερε μνημόνια, έφερε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Αυτό που σας ταιριάζει είναι το κυβερνητικό ποσέτ, του κ. Τσακαλώτου, του κ. Τσίπρα. Καμία γραβάτα, το κυβερνητικό αξεσουάρ σας είναι το ποσέτ, το μαντηλάκι τσέπης που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα για να σκουπίζουν τα δάκρυα μιας κυρίας. Αυτό το ποσέτ θα χρησιμοποιηθεί για τα δάκρυα του ελληνικού λαού σήμερα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

13.50 «Τα δύο δισ αντίμετρα αιμοδοτούν το νέο κράτος προστασίας που στήνουμε και αυτό εμείς θα είμαστε εδώ και θα το υλοποιήσουμε» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η οποία επιτέθηκε τόσο στην αντιπολίτευση όσο και στα ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για «λαίλαπα ψευδολογίας που σαρώνει όλη τη χώρα».

13.45 Τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν πλήρως και θα απογοητευτεί η αντιπολίτευση γιατί η καταστροφή που προβλέπει δεν θα έρθει, είπε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Επίσης, υπογράμμισε ότι με το φορολογικό σύστημα που έφερε πέρυσι η κυβέρνηση ακόμη και με το συνδυασμό των μέτρων και αντιμέτρων που θα ισχύσουν από το 2020, οι επαγγελματίες με εισόδημα μέχρι 20.000 θα πληρώσουν λιγότερο φόρο σε σχέση με ό,τι πλήρωναν με το σύστημα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και αυτοί είναι τουλάχιστον το 80% του συνόλου.

11.15 Ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Κυριαζίδης, μιλώντας πριν από λίγο στην Ολομέλεια, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κορόιδεψε τους ένστολους και δεν υλοποίησε τη δέσμευσή της για εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.

11.05 «Έρχεται ο πρωθυπουργός στη Βουλή και μιλάει στους δημοσιογράφους- που είναι αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι, που βρίζουνε τον ΣΥΡΙΖΑ- και τους λέει "to good to be true"- είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, για το δάνειο. Να σας πω εγώ ως δημοσιογράφος τι συμβαίνει; Το true to be good. Είναι πολύ αληθινό για να είναι καλό. Ήρθατε ως ελπίδα και πέσατε ως ακρίδα. Λέτε ότι θα φύγετε από επιτροπεία. Από ποια επιτροπεία φεύγετε; Δίνετε την εξουσία στον υπουργό Οικονομικών να εφαρμόζει την πολιτική των επιτρόπων, μέχρι το 75% του χρέους να αποπληρωθεί», είπε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

11.00 «Ο κ. Τσίπρας μας είπε πρώτα ότι δεν ψηφίσει μέτρα, χωρίς χρέος. Μετά μας είπε πως ψηφίζει μέτρα για να πάρει το χρέος. Τώρα λέει πως αν δεν πάρει το χρέος θα ξεψηφίσει. Μετά λέει ότι θα φορέσει γραβάτα, αυτάρεσκα, γιατί δήθεν θα πάρει κάτι για πρώτη φορά, για το χρέος. Σιγά! Όλα για πρώτη φορά τα κάνετε. Γραβάτα μπορεί να φορέσει για πρώτη φορά, τη φόρεσε και ο κ. Παππάς άλλωστε στην Αμερική. Αλλά είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση κόβει τόσα πολλά επιδόματα» είπε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου