Σάββατο, Μαΐου 20, 2017

Ανατριχιαστική δήλωση αξιωματούχου του Κογκρέσου: Το πράγμα θυμίζει «Reservoir Dogs» - Όλοι καταλήγουν «νεκροί» (Photo)





Με τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, όπου το σύνολο των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων και το ένα τρίτο της Γερουσίας διεκδικεί την επανεκλογή του ...να απέχουν μόλις 18 μήνες μακριά, η κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ μοιάζει να αγριεύει.

Το πρόβλημα αφορά κυρίως το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το οποίο προσπαθεί να καλύψει τις γκάφες και τις αστοχίες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και των συνεργατών του και, παράλληλα, επιχειρεί να εφαρμόσει την εξαγγελθείσα από τον ίδιο τον Τραμπ πολιτική.

Ωστόσο, τα πράγματα κάθε άλλο παρά εύκολα είναι για το GOP: οι αποκαλύψεις για σχέσεις στενών συνεργατών του Τραμπ με τη Ρωσία, ο θόρυβος που ξέσπασε από την αποπομπή του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, καθώς και άλλα μπρος-πίσω της κυβέρνησης κάνουν τη ζωή πολύ δύσκολή για όλους.

Όλα αυτά έχουν προκαλέσει διχασμό στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα με πολλά στελέχη του να απομακρύνονται από τον Τραμπ και να προσπαθούν να διαφοροποιηθούν από τις πολιτικές και τις διάφορες -ενίοτε αλληλοσυγκρουόμενες- δηλώσεις του.

Την πιο εντυπωσιακή (αλλά και ανατριχιαστική) περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στο GOP, ωστόσο, την έκανε στέλεχος του Κογκρέσου, το οποίο μιλώντας στη δημοσιογράφο Mόλι Μπολ του Atlantic την παρομοίασε με την πρώτη και ίσως πιο αιματηρή ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο.

Συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος φέρεται να είπε στην Μπολ: «Η κατάσταση είναι σαν το Reservoir Dogs. Όλοι καταλήγουν νεκροί στο πάτωμα». Όχι και η καλύτερη πρόβλεψη για τον νέο πρόεδρο.


Follow

Molly Ball
✔@mollyesque



Asked a longtime House GOP staffer where things are headed. "This is like Reservoir Dogs. Everyone ends up dead on the floor."
10:25 PM - 17 May 2017

10,45910,459 Retweets
21,32021,320 likes
Twitter Ads info & Privacy


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου