Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017

Καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλακή γιατί έκλεβε και μοίραζε σε άλλους το σήμα της Nova!

Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και σε χρηματική ποινή 2.900 ευρώ καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, όπως και πρωτοδίκως, ένας Παραδεισιώτης, που κρίθηκε ένοχος για υποκλοπή και αποκρυπτογράφηση τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος άνευ αδείας του παρόχου των συνδρομητικών υπηρεσιών, μεταδίδει η Δημοκρατική.


Ο κατηγορούμενος, όπως προέκυψε από έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την 1η Ιουνίου 2011 και περί ώρα 15:01, με χρήση διαδικτυακού ονόματος χρήστη του OTE είχε θέσει σε λειτουργία δικτυακό δορυφορικό αποκωδικοποιητή-διακομιστή (server), στον οποίο είχε εγκαταστήσει παράνομα κατάλληλο λογισμικό και διαμοίραζε μέσω Διαδικτύου σε άγνωστο αριθμό χρηστών, κατόχους ψηφιακών δορυφορικών συσκευών, «κλειδιά» αποκρυπτογράφησης για τις συνδρομητικές υπηρεσίες του τηλεοπτικού δορυφορικού σήματος της NOVA.

Kλιμάκιο αστυνομικών παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής εξουσίας, μετέβη το μεσημέρι της 1ης Δεκεμβρίου 2011, στην οικία του στη Ρόδο και διενήργησε έρευνα. Κατά την έρευνα δεν βρέθηκε εξοπλισμός μέσω του οποίου καθίσταται δυνατή η ελεύθερη πρόσβαση στα συνδρομητικά προγράμματα της εταιρείας.

Ο ίδιος εξεταζόμενος επεσήμανε ότι είχε εγκαταστήσει στο χώρο της ταράτσας ένα πιάτο προκειμένου να έχει καλύτερο σήμα στην τηλεόρασή του, λόγω και της θέσης του σπιτιού του και υποστήριξε ότι δεν είχε αποκωδικοποιητή τονίζοντας ότι κάποιος υπέκλεψε τα στοιχεία της σύνδεσής του στο internet.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Βασίλης Μπέης και ως συνήγορος πολιτικής αγωγής ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Καντιδενός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου