Σάββατο, Ιουνίου 17, 2017

Λεία 40 εκατ. ευρώ σε κοσμήματα, ρολόγια και τιμαλφή για την σπείρα που «ξάφριζε» επωνύμους




Εντυπωσιακά τα ευρήματα

Βρέθηκαν, μεταξύ άλλων: Δύο πλάκες χρυσού αξίας 25.000 ευρώ και μία ασημένια εικόνα (αγαλματίδιο) της Παναγίας αξίας 3.000 ευρώ - Η Αστυνομία συνέλαβε δύο ακόμη μέλη της συμμορίας, που διατηρούσαν ενεχυροδανειστήρια....


Ξεπερνά το ποσό των 40 εκατ. ευρώ η παράνομη δράση των δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που διέπρατταν ληστείες και κλοπές από σπίτια, εταιρείες και ΑΤΜ τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια, οι οποίες εξαρθρώθηκαν από την Αστυνομία, όπως τόνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης κατά τη σημερινή παρουσίαση της πολύκροτης αυτής υπόθεσης, αλλά και της εξάρθρωσης τριών ακόμη εγκληματικών οργανώσεων ναρκωτικών.

Όσον αφορά στην υπόθεση των δύο εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες είχαν εξαρθρωθεί στις 2 Νοεμβρίου 2016, η Αστυνομία συνέλαβε χθες δύο ακόμη μέλη της, έναν 43χρονο και μία 40χρονη, οι οποίοι διατηρούσαν ενεχυροδανειστήρια, τα δύο από αυτά στο Μενίδι, οι οποίοι κατείχαν και ρευστοποιούσαν στην αγορά κοσμήματα, ρολόγια και λοιπά τιμαλφή. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κατά τη χθεσινή σύλληψη του 43χρονου βρέθηκε στο αυτοκίνητό του ρολόι αξίας πάνω από 150.000 ευρώ, το οποίο είναι το μοναδικό που κυκλοφορεί στην Ελλάδα.



Όσον αφορά στην εξάρθρωση τριών εγκληματικών οργανώσεων ναρκωτικών, η μία εκ των οποίων διακινούσε και παράτυπους μετανάστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, κοκαΐνη συνολικού βάρους 21,480 κιλών και 316 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.



Κατά την έρευνα σε οικίες και καταστήματα που διατηρούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, βρέθηκαν:

- δύο πλάκες χρυσού, βάρους περίπου 1 κιλού και αξίας 25.000 ευρώ,
- ασημένια εικόνα (αγαλματίδιο) της Παναγίας βάρος περίπου τριών κιλών, αξίας 3.000 ευρώ,
- πλάκα ασημιού βάρους περίπου 300 γραμμαρίων,
- πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών,
- 4 ειδικά φουρνάκια, στα οποία έλιωναν τα χρυσά κοσμήματα,
- πλήρης μονάδα φασματογράφου, με την οποία μετρούσαν την καθαρότητα λιωμένου χρυσού,
- δύο καλούπια μορφοποίησης λιωμένου χρυσού,
- το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ καθώς και διάφορα άλλα τιμαλφή και αντικείμενα.
- Η συνολική αξία των κατασχεθέντων, από τις παραπάνω έρευνες, υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 500.000 ευρώ.

Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, από την περαιτέρω έρευνα ταυτοποιήθηκαν άλλα επτά μέλη των ίδιων εγκληματικών οργανώσεων, για τα οποία έχει εκδοθεί ένταλμα και αναζητούνται, καθώς και τα στοιχεία ενός 52χρονο Τούρκου, για τον οποίο ωστόσο, δεν υπάρχει εξακρίβωση.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, εξιχνιάστηκαν 84 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε διάφορες οικίες και εταιρείες, οι οποίες διαπράχθηκαν μέχρι και τις 2 Νοεμβρίου 2016. Όπως προέκυψε από την έρευνα, η λεία των παραπάνω υποθέσεων υπερβαίνει τα 6 εκατ. ευρώ.



Οι κλοπές και οι διαρρήξεις εξαπλώνονταν σχεδόν σε όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής και συγκεκριμένα στις περιοχές: Κυψέλη, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Πόρτο Ράφτη, Μαρκόπουλο, Κορωπί, Βάρη, Κερατέα, Σταμάτα, Γέρακας, Αγία Παρασκευή, Άγιος Στέφανος, Λυκόβρυση, Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Ψυχικό, Κηφισιά, Εκάλη, Νέα Φιλαδέλφεια, Πικέρμι, Σπάτα, Άνοιξη, Ασπρόπυργος, Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη, Ελευσίνα, Αχαρνές, Άνω Λιόσια, Ίλιον, Κερατσίνι, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη τρία πολυτελή αυτοκίνητα, εκ των οποίων ένα κλεμμένο και ένα ατελώνιστο, τα οποία χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της οργάνωσης για τη μεταφορά κλοπιμαίων σε ειδικές κρύπτες, που είχαν διαμορφωθεί σε αυτά. Υπενθυμίζεται ότι κατά την αρχική αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων είχαν εντοπιστεί περισσότερα από 60 οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως «επιχειρησιακά» στις κλοπές που διέπρατταν.

Αρχές Φεβρουαρίου, μετά από παραγγελία του αρμόδιου Ανακριτή, πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για το άνοιγμα συγκεκριμένων θυρίδων σε τραπεζικά καταστήματα, κατά την οποία βρέθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ελευσίνα, θυρίδα μέλους της οργάνωσης, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 120.010 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε και απεστάλη στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων ετών, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1.000 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες και 37 δικαστικοί λειτουργοί.

Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν η σύλληψη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές 41 μελών του εγκληματικού δικτύου, ενώ περισσότερες από τριακόσιες 300 συνολικά υποθέσεις είχαν συνδεθεί προανακριτικά με τη δράση των εγκληματικών αυτών οργανώσεων. Επιπλέον σε περισσότερες από 60 έρευνες κατασχέθηκαν πάνω 600.000 ευρώ σε μετρητά, 120 κιλά ασημιού σε ράβδους, φύλλα χρυσού, χρυσές λίρες και πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων μεγάλης αξίας. Ακολούθησαν οι συλλήψεις των τριών αρχηγικών μελών και συγκεκριμένα, στις 9-12-2016 στην Μάνδρα ενός 46χρονου Έλληνα, στις 11-1-2017 στον Πειραιά ενός 36χρονου Έλληνα και στις 17-1-2017 στο Καματερό ενός 34χρονου Έλληνα.

Σε έρευνες που επακολούθησαν τότε σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους, και τραπεζικές θυρίδες, είχαν βρεθεί πλήθος κοσμημάτων, των οποίων η αξία υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 76.070 ευρώ, 700 χρυσές λίρες και πολλά πολυτελή ρολόγια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου