Σάββατο, Ιουνίου 17, 2017

58 οι αγνοούμενοι στο Γκρένφελ του Λονδίνου - θεωρούνται νεκροί -Το ζευγάρι των Ιταλών αρχιτεκτόνων που κάηκε ζωντανό

Ανείπωτη τραγωδία: Η αστυνομία λέει ότι οι νεκροί στον «πύργο της κολάσεως» φθάνουν τους 58 - Media
 
Ανείπωτη τραγωδία: Η αστυνομία λέει ότι οι νεκροί στον «πύργο της κολάσεως» φθάνουν τους 58
Το ζευγάρι των Ιταλών αρχιτεκτόνων που κάηκε ζωντανό στο Γκρένφελ – «Μαμά, είμαι έτοιμη να πάω στον παράδεισο»....

Στους 58 φθάνει ο αριθμός των ατόμων που αγνοούνται ακόμα από το παρανάλωμα του πυρός στο Grenfell Tower του Λονδίνου και που θεωρούνται νεκρά σύμφωνα με τον αρχηγό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της βρετανικής πρωτεύουσας. ...


Συγκεκριμένα, ο Στιούρτ Κάντι δήλωσε ότι «ο τρέχων αριθμός των νεκρών είναι τουλάχιστον 30. Ο αριθμός 58 αφορά αυτούς που αγνοούνται και θεωρούμε ότι είναι νεκροί», διευκρινίζοντας ότι στους 58 συμπεριλαμβάνονται και οι επιβεβαιωμένοι 30 νεκροί της τραγωδίας.

Προσέθεσε επίσης ότι οι σοροί 16 ατόμων έχουν ανασυρθεί από τα αποκαΐδια του πύργου και έχουν οδηγηθεί στο νεκροτομείο για αναγνώριση και νεκροτομή.


AddThis Sharing Buttons
Share to Facebook143Share to TwitterShare to Περισσότερα...1


EMAIL
Εκτύπωση




«Μαμά, είμαι έτοιμη να πάω στον παράδεισο». Αυτό είπε στο τελευταίο τηλεφώνημα που έκανε στη μητέρα της η 27χρονη Γκλόρια Τρεβιζάν, λίγο πριν τυλιχτεί το διαμέρισμα της στο Γκρένφελ στις φλόγες. Η νεαρή αρχιτεκτόνισσα από την Ιταλία και ο σύντροφός της, Μάρκο Γκοντάρντι, επίσης Ιταλός αρχιτέκτονας, είναι δύο από τα 30 επιβεβαιωμένα θύματα της τραγικής φωτιάς στο κτήριο κατοικιών στο βόρειο Κένσιγκτον.

Είχαν μετακομίσει στο Λονδίνο, μόλις πριν τρεις μήνες για να βρουν δουλειά. Επέλεξαν να μείνουν στο Γκρένφελ γιατί ερωτεύτηκαν τη θέα.

Το τραγικό ζευγάρι, που είχε αρραβωνιαστεί πρόσφατα, έμενε στον 23ο όροφο του κτηρίου που παραδόθηκε στις φλόγες σαν να ήταν σπιρτόκουτο… Βρισκόντουσαν σπίτι όταν ξέσπασε η φωτιά δεν υπήρχε τρόπος να διαφύγουν. Κατάφεραν ωστόσο, πριν καούν ζωντανοί, να τηλεφωνήσουν στους γονείς τους για να τους αποχαιρετήσουν.

Όπως αποκάλυψε η δικηγόρος της οικογένειας, η οποία άκουσε το ηχητικό απόσπασμα από το τηλεφώνημα, η όμορφη κοπέλα ευχαρίστησε τη μητέρα της για όσα είχε κάνει γι’ αυτήν. «Ηθελα να σε βοηθήσω, σε ευχαριστώ για όλα. Είμαι έτοιμη να πάω στον παράδεισο τώρα, μαμά» ακούγεται να λέει με τρεμάμενη φωνή, λίγο πριν τη βρει το τραγικό τέλος.

Ο σύντροφος της, κατάφερε επίσης να επικοινωνήσει με τους δικούς του γονείς στην Ιταλία. Όπως αποκάλυψε ο πατέρας του, ο 27χρονος του είπε ότι εχει πιάσει φωτιά η πολυκατοικία που μένει, αλλά να μην ανησυχούν, γιατί όλα θα πάνε καλά και θα καταφέρει μαζί με την Γκλόρια να γλιτώσουν. Λίγο αργότερα, τους πήρε και πάλι τηλέφωνο. «Μπαμπά, έχει πολύ καπνό εδώ μέσα» του είπε. Ο πατέρας του δήλωσε σε ιταλική εφημερίδα: «Ήμασταν στο τηλέφωνο μέχρι την τελευταία στιγμή… δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου τη φωνή του και αυτά που μου έλεγε. Στις 04.07 μου είπε ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει από τον καπνό. Η σύνδεση κόπηκε αμέσως μετά. Τον ξαναπήρα τηλέφωνο και δεν το σήκωσε ποτέ» λέει ο τραγικός πατέρας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου