Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017

Ο μάστερ σεφ αντιπρόεδρος, ο Σαμαράς, ο μεγαλοτραπεζίτης και οι μαϊμού εκλογές του Μητσοτάκη



Για τις εσωκομματικές εκλογές τη Νέα Δημοκρατία όπου ο Μητσοτάκης κέρδισε οριακά την προεδρία έχουν γραφτεί πολλά. Είναι βέβαια εσωτερικό θέμα ενός κόμματος εάν θα ανεχθεί εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο προήλθε από συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου, του Ηλία Κασιδιάρη και άλλων «νεοδημοκρατών»! Όπως αποκαλύφθηκε με το σκάνδαλο του «μητρώου της ΝΔ».
Εδώ όμως οφείλεται και η εξήγηση για τον σφιχτό εναγκαλισμό Μητσοτάκη – Γεωργιάδη, τον οποίον τώρα θα τον φέρει μέχρι το τέλος της πολιτικής του ζωής ως σιαμαίο αδερφό.

Η εξήγηση είναι απλή. Ο Γεωργιάδης ήταν αυτός που με την συνταγή Σαμαρά αλλά και πασίγνωστου μεγαλοτραπεζίτη – ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, μαγείρεψαν το εκλογικό αποτέλεσμα. Και δεν μιλάμε μόνο για τις μαϊμού δημοσκοπήσεις που παρουσίαζε ο Γεωργιάδης προεκλογικά ώστε να αποκτήσει υπόσταση. Μιλάμε για την απαράμιλλη τεχνική την οποία είχε εφαρμόσει ο Σαμαράς με τον μεγαλοτραπεζίτη και στο παρελθόν. Μόνο που τώρα επειδή δεν υπήρχαν ψηφοφόροι άλλων κομμάτων για να συμμετέχουν, επιστρατεύτηκαν φαντασμαγορικοί ψηφοφόροι, Ώστε να επιτευχθούν οι 40.000 ορφανοί ψήφοι που κανείς δεν ξέρει από πού προήλθαν και έδωσαν τη νίκη στο Μητσοτάκη.
Ο μαεστρικός ρόλος Γεωργιάδη σε πρακτικό επίπεδο λοιπόν σε αυτή τη διαδικασία, ως τέταρτος στην μπιρίμπα σα να λέμε, είναι αυτός που εξασφαλίζει την παραμονή του δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη παρά τις σφοδρές αντιδράσεις. Μην περιμένετε λοιπόν ποτέ να εγκαταλείψει την αντιπροεδρία ο Γεωργιάδης. Πακέτο θα φύγουν και οι δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου