Τρίτη, Ιουνίου 20, 2017

Έκθεση - βόμβα για τον ΕΦΚΑ




Τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αλλά και την καταγραφή των ακινήτων του ΕΦΚΑ σε ενημερωτικό δελτίο, το οποίο θα δοθεί σε διεθνείς επενδυτές, προτείνει σε μελέτη, την οποία αποκαλύπτει.... η Realnews, η ιρλανδική συμβουλευτική εταιρεία NICO, με στόχο την άμεση αξιοποίηση της κινητής και της ακίνητης περιουσίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Και αυτό διότι μόνο με επενδυτικού χαρακτήρα κινήσεις θα βρεθούν νέοι πόροι για τη στήριξη του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και δεν θα κινδυνεύσουν εκ νέου οι συντάξεις.

Το έργο της NICO έχει τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών, καθώς η κρατική ιρλανδική, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία έχει αναλάβει από πέρυσι τον Σεπτέμβριο την επίβλεψη και την παροχή πληροφοριών στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για τη λειτουργία του ΕΦΚΑ. Τους Ιρλανδούς εμπειρογνώμονες «συμβουλεύεται» και η τρόικα όταν πρόκειται για τον ΕΦΚΑ και τα περιουσιακά στοιχεία του, εξάλλου...

Στην 33σέλιδη μελέτη επισημαίνεται ότι εάν δεν υιοθετηθεί μια νέα, επιθετικού χαρακτήρα στρατηγική διαχείρισης της περιουσίας των ταμείων, τότε θα υπάρξουν και νέες μειώσεις στις συντάξεις, καθώς η δαπάνη συνεχίζει να αυξάνεται ως ποσοστό του ΑΕΠ, λόγω της συνεχούς μείωσης των μισθών και των τιμών στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «R», η μελέτη έχει ήδη παραδοθεί στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, που καλείται να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα 281 ακίνητα του ΕΦΚΑ, αλλά και το χαρτοφυλάκιο των 8 δισ. ευρώ της κινητής του περιουσίας.

Είσοδος στο Χρηματιστήριο

Οι δύο εμπειρογνώμονες που εκπόνησαν τη μελέτη αναφέρουν ότι το κράτος χρησιμοποιεί τα αποθεματικά των ταμείων, που προέρχονται από εισφορές των ασφαλισμένων, για την εξασφάλιση οικονομικής σταθερότητας, αντί για επενδύσεις που θα φέρουν κέρδη και ανάπτυξη. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι ο ΕΦΚΑ διαθέτει ένα ευρύ φάσμα υψηλής αξίας ακινήτων στο χαρτοφυλάκιό του, όπως ξενοδοχεία ή κατοικίες, που, σύμφωνα με τις συστάσεις της μελέτης, θα μπορούσε να αξιοποιήσει τουριστικά.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews



enikonomia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου